Praktische Informatie

Op deze pagina tref je praktische informatie over Lissabon. Voordat jij je stedentrip naar Lissabon boekt is het handig om deze praktische informatie te bekijken. Lissabon is de grootste stad van Portugal, dus voorkennis is wel handig!

Vluchtinformatie

Op de website van VluchtVolgen24.nl vind je handige informatie over reizen.

Munteenheid Portugal

In Portugal kan worden betaald met de euro. Men kan bij de meeste restaurants en winkels betalen met een maestro of creditcard.

Pinautomaten om geld ‘uit de muur’ te halen zijn in Lissabon te herkennen aan de afkorting MB (Multibancos). Je vindt heel veel van deze apparaten in de stad Lissabon, en je kan er maximaal 200 euro opnemen.

De banken in Lissabon zijn doorgaans geopend tussen 08:30 en 15:00 ’s middags.

Openingstijden in Lissabon

Openingstijden winkels

‘S ochtends openen de meeste winkels om 09:00 of 10:00. De winkels sluiten doorgaans om 19:00 ’s avonds. Kleinere winkels willen nog wel eens de deuren sluiten tussen 13:00 en 15:00, maar bij de grotere winkelketens hoef je dit niet te verwachten.

Wil je een bezoekje brengen aan de grotere winkelcentra zoals Vasco da Gama of Colombo? Houd er dan rekening mee dat deze iedere dag om 10:00 open zijn. 

Openingstijden restaurants

Indien je wilt dineren in Lissabon moet je er rekening mee houden dat de meeste restaurants open gaan tussen 19:00 en 20:00. De restaurants sluiten vaak om 23:00 of 00:00.

Van de restaurants die in de centrale wijken liggen mag je verwachten dat deze om 00:00 sluiten.

Voor de lunch geldt dat de meeste tentjes om 11:00 of 12:00 open zijn en tot 15:00 lunch serveren. Houd er rekening mee dat (hoewel de menukaart soms anders doet vermoeden) er restaurants zijn waar na 15:00 geen lunch meer wordt geserveerd. 

Veiligheid in Lissabon

Lissabon is een erg veilige stad en er is geen reden om je zorgen te maken. Lissabon kent weinig criminaliteit. Er zijn echter wel een aantal wijken die je liever vermijdt ’s avonds. 

Ook zijn er in Lissabon (net als in de meeste Europese steden) zakkenrollers actief. Persoonlijke bezittingen moeten ten alle tijden veilig worden opgeborgen.

Lissabon is een buitengewoon veilige stad en het percentage criminaliteit ligt er behoorlijk laag.

Tijdsverschil in Lissabon

Lissabon kent een andere tijdzone dan Nederland. In de winter is de tijdzone in Lissabon UTC +0 en in de zomer is de tijdzone in Lissabon UTC +1. 

In Lissabon is het dus 1 uur vroeger dan in Nederland.