Praktische informatie over Lissabon

Op deze pagina tref je praktische informatie over Lissabon. Voordat jij je stedentrip naar Lissabon boekt is het handig om deze praktische informatie te bekijken. Lissabon is de grootste stad van Portugal, dus voorkennis is wel handig!

Over Lissabon

De agglomeratie Lissabon heeft zo’n 3 miljoen inwoners. De stad zelf telt 525.700 inwoners. Lissabon heeft een oppervlakte van 100 km2.  De stad staat op de 11e plek met Europees grootste populatie. Het leuke aan Lissabon is dat het als enige stad in Europa an de Atlantische Oceaan ligt. Daarnaast ligt het aan de rivier de Taag.

Lissabon is de oudste stad in West-Europa. Het troeft hiermee steden als Amsterdam, Londen, Parijs en Rome af. Daarnaast is het één van de oudste steden in de wereld.

Feestdagen Lissabon

Het bezoeken van Lissabon tijdens de verschillende feestdagen is ontzettend leuk. De sfeer in de stad is ongekend tijdens deze feestdagen. Lissabon kent de volgende feestdagen:

1 januari: Nieuwjaarsdag

Het is goed vertoeven in Lissabon met oud en nieuw. Gezellige feesten op en rondom Rossio en een adembenemende vuurwerkshow zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het vuurwerk rondom de rivier de Taag is ontzettend mooi.

25 april: Vrijheidsdag

De dag dat Lissabon de vrijheid viert is 25 april. Ook op deze dag is het goed om in Lissabon te zijn. Men herdenkt op deze dag de dood van Portugees’ bekendste dichter Luis de Camões. Ook op deze dag wordt er vuurwerk afgestoken rondom de Taag.

5 oktober: Republiek dag

Op republiek dag viert men de oprichting van de eerste Portugese republiek. Op deze dag vindt een officiële ceremonie plaats bij het stadhuis van Lissabon.

1 december: Dia da Independência

Op deze dag viert men de Portugese onafhankelijkheid van Spanje in 1640. De stad wordt gesierd door verschillende concerten op de straten, parades door de stad en andere festiviteiten.

25 december: Kerst

Net zoals in veel landen in Zuid-Europa kent men in Portugal ook alleen eerste kerstdag. Het is heerlijk vertoeven in Lissabon op eerste kerstdag. De prachtige lichtjes in en rondom de stad maken het ontzettend sfeervol.