Goedkoop naar Lissabon: 6 tips voor een betaalbare citytrip

De populariteit van de stad Lissabon is in de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen (en dat begrijpen wij natuurlijk volledig 😉). Steeds meer weten mensen van overal ter wereld hun weg te vinden naar de stad. Hoewel Lissabon nog steeds behoord tot de meest betaalbare steden voor een stedentrip, blijft een dergelijke reis natuurlijk kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ook in.

Goedkoop naar Lissabon: 6 tips voor een betaalbare citytrip 1
Goedkoop naar Lissabon: genoeg opties om te besparen!

Boek vooruit en maak gebruik van vroegboekkortingen

Veel mensen kiezen ervoor om een last-minute stedentrip te boeken. Dit kan soms interessant zijn, maar veel interessanter zijn de vroegboekkortingen. Wil jij in juni naar Lissabon? Boek dan in januari je stedentrip. Vliegtickets zijn op deze manier vaak een stuk goedkoper dan dat je laat boekt.

Kies budgetvriendelijke accomodaties

Lissabon kent tal van (fijne) AirBNB’s waar je tijdens je verblijf budgetvriendelijk kan verblijven. Daarnaast vind je in Lissabon hostels die naast goedkoop ook nog eens gezellig kunnen zijn. Wanneer je alleen op reis gaat is het overnachten in een hostel sowieso een aanrader, maar ook voor je portemonnee is het verstandig om de hostels van Lissabon te ontdekken.

Maak gebruik van het openbaar vervoer

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om taxi’s te nemen tijdens je stedentrip, maar het gebruik van het openbaar vervoer is een stuk budgetvriendelijker. Daarnaast is het in Lissabon heel comfortabel reizen met het openbaar vervoer. Er zijn prettige metro’s, trams, treinen en bussen.

Kies voor lokale gerechten bij kleine restaurants en markten

Je vindt in Lissabon tal van kleine restaurants en markten waar ze heerlijke lokale gerechten serveren. Deze restaurants zijn vaak een stuk betaalbaarder dan de luxere grote restaurants. Kijk niet alleen naar de restaurants rondom bekende plekken als Rossio of de Bairro Alto, maar duik eens wat dieper het centrum in.

Bezoek gratis bezienswaardigheden

Niet alle bezienswaardigheden in Lissabon kosten geld. Sterker nog: de mooiste bezienswaardigheden van Lissabon zijn gratis. Bezoek bijvoorbeeld de Sé kathedraal, Castelo de São Jorge of wandel door de straten van de Bairro Alto. Daarnaast kan je natuurlijk kosteloos de verschillende parken van Lissabon bezoeken. Ook hiervoor hoef je niets te betalen.

Maak gebruik van de Lisboa Card

De Lisboa Card is een officiële toeristenpas van de stad Lissabon waarmee je toegang en korting kan krijgen tot verschillende bezienswaardigheden. Met de aanschaf van de Lisboa Card bespaar je absoluut kosten, want tickets aanschaffen voor bijvoorbeeld zaken als het openbaar vervoer is niet langer nodig.

Goedkoop naar Lissabon – wat zijn jouw tips?

Een betaalbare stedentrip naar Lissabon is dus met bovenstaande tips heel goed te doen. Maar wat zijn jouw tips om de stedentrip naar Lissabon betaalbaar te houden? Daar zijn wij heel benieuwd naar. Laat het ons weten op het instagram account @lissabonstedentrip.