Uitgaan in Lissabon

Uitgaan in Lissabon hoort ook echt bij een bezoek aan de stad. Lissabon staat namelijk bekend als een van de beste steden van Europa om uit te gaan! Er zijn verschillende plekken in Lissabon om flink door te halen. Het uitgaan in Lissabon begint redelijk laat.

De barretjes en kroegen zijn tegen 22.00 / 23.00 open en de clubs openen meestal tegen 02.00. De meesten sluiten hun deuren rond 07.00.

Uitgaan in de Bairro Alto

De Bairro Alto wordt wel het uitgaanshart van Lissabon genoemd. Overdag zijn de meeste restaurants en barretjes gesloten. Rond een uur of 19.00 / 20.00 gaan de meeste restaurants open. De barretjes en kroegen volgen rond 23.00.

Het aantal kroegen en cafés in deze wijk zijn eigenlijk te klein voor het aantal feestende mensen waardoor iedereen gezellig op straat blijft feesten.

uitgaan in Lissabon
Uitgaan in Bairro Alto

Vergeet uiteraard geen Caipirinha te bestellen! Een typisch Portugese cocktail met een goede dosis alcohol.

uitgaan in Lissabon
Caipirinha

Genieten van de Fado in Alfama

In de oudste wijk van Lissabon vind je vooral veel Fado barretjes met prachtige Fado muziek. Het levenslied van de Portugezen komt hier prachtig tot uiting in de traditionele cafeetjes. De meeste plekken gaan rond 19.00 uur open. Voor sommige barretjes is het aan te raden om van tevoren te reserveren.

Een echte beleving! In de meeste fado restaurants kun je ook heerlijk eten en het is er ook nog eens goedkoop. De meeste Fado bars vind je in de straat voor het Fado museum op de heuvel naar het Castelo de São Jorge.

Uitgaan in de Docas de Santo

Deze uitgaansgelegenheid ligt aan de Taag in de oude pakhuizen. Vroeger werden deze gebruikt om goederen op te slaan en weer door te voeren via de rivier.

Tegenwoordig is het een bruisend bedoeling van trendy clubs en bars. Docas is een gezellige kade met terrasjes die uitkijken op de nabijgelegen jachthaven en is te vinden op de plek waar de Ponte 25 de Abril begint.

Docas de Santo Lissabon
Docas de Santo

De discotheken van Lissabon

Naast gezellige kroegen en cafeetjes zijn er ook veel grote discotheken in Lissabon te vinden. De populairste hebben we hieronder voor je opgesomd.

  • Main is een populaire club aan de Avenida 24 de Julho met verschillende ruimtes en muziekstijlen waardoor het gemakkelijk een groot publiek aantrekt.
  • Disco Lux Frágil is een andere bekende club in Santa Apolónia en wordt regelmatig in de grote Europese toplijsten genoemd. Let op: zorg ervoor dat je ‘nette’ kleren draagt. Met een korte broek en t-shirt wordt je aan de deur geweigerd. Daarnaast zijn de drankjes ook echt ‘lux’ waardoor ze zeker niet goedkoop zijn.
  • Alcântara Mar is een populaire club in de wijk Alcântara. Het is een erg grote club met veel verschillende zalen. Er wordt voornamelijk house en techno gedraaid.