Baixa

De wijk Baixa in Lissabon is gelegen in het bruisende hart van de stad. Baixa bestaat uit prachtige straatjes, mooie pleinen en gezellige terrasjes. Alles is makkelijk te voet te bereiken en waardoor de wijk erg populair is donder toeristen. Er is dan ook genoeg te beleven in deze ‘benedenstad! Wij wil je weten wat? Wij zetten een aantal activiteiten op een rij.

Rossio plein

Misschien wel het mooiste plein van Lissabon, het Rossio plein! Eigenlijk heet het plein officieel het Praça Dom Pedro IV maar in de volksmond Rossio (naar het aanliggende treinstation Rossio). Rondom het plein zijn verschillende winkels en terrasjes gevestigd waardoor er altijd een fijne, bruisende sfeer heerst. Meer over het Rossio plein vind je hier.

Rossio

Rua augusta

De bekendste winkelstraat van Lissabon ligt in Baixa. Naast de vele winkels en restaurants kun je in deze straat ook genieten van de prachtige mozaïeken tegeltjes op de grond. Aan het einde van de straat van je bekende triomfboog Arco da Rua Augusta die je toegang geeft tot het Praça do Comércio plein.