Baixa Lissabon

De wijk Baixa in Lissabon is gelegen in het bruisende hart van de stad. Baixa betekent letterlijk ‘beneden’. De wijk bestaat uit prachtige straatjes, mooie pleinen en gezellige terrasjes. Alles is makkelijk te voet te bereiken en waardoor de wijk erg populair is onder toeristen. Er is dan ook genoeg te beleven in deze ‘benedenstad! Wij zetten een aantal activiteiten op een rij.

Rossio plein

Misschien wel het mooiste plein van Lissabon, het Rossio plein! Eigenlijk heet het plein officieel het Praça Dom Pedro IV maar in de volksmond Rossio. Dit komt door het naastgelegen treinstation Rossio. Rondom het plein zijn verschillende winkels en terrasjes gevestigd waardoor er altijd een fijne, bruisende sfeer heerst.

Lees meer over Rossio plein

Baixa Lissabon
Rossio plein in Baixa

Rua augusta

De bekendste winkelstraat van Lissabon ligt in Baixa. Naast de vele winkels en restaurants kun je in deze straat ook genieten van de prachtige mozaïeken tegeltjes op de grond. Aan het einde van de straat van je bekende triomfboog Arco da Rua Augusta die je toegang geeft tot het Praça do Comércio plein.

Lees meer over Rua Augusta

Baixa Lissabon
Rua Augusta in Baixa

Praça do Comércio

Dit is een van de bekendste pleinen van Lissabon. Dit plein bereik je zodra je vanaf Rua Augusta onder de triomfboog Arco da Rua Augusta doorloopt. Het plein telt veel leuke horecagelegenheden en enkele kantoren. Tijdens de hete zomermaanden vind je er verkoeling aan de Taag.

Baixa Lissabon
Praça do Comércio in Baixa

Elevador de Santa Justa

Dit is een imposante lift die de wijken Baixa (benedenstad) en Chiado met elkaar verbind. De lift is 45 meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over de stad. Het hoogste punt van de lift is te bereiken via een wenteltrap. De lift helpt je om makkelijke de steile heuvels van de stad op te komen.

Lees meer over Elevador Santa Justa

Elevador Santa Justa
Santa Justa lift

Praça da Figueira

Dit is één van de grootste pleinen van Lissabon. Voor de aardbeving in 1755 stond er een ziekenhuis op het plein. Na de aardbeving is er een grote overdekte markt op het plein gebouwd. In 1950 is deze afgebroken. Vandaag de dag vind je rondom het plein hotels, winkels en horecagelegenheden. Op het plein zelf worden regelmatig markten en evenementen georganiseerd. Het plein is gelegen achter het Rossio plein.

Praça da Figueira
Praça da Figueira in Baixa

Hoe kom je in Baixa Lissabon?

Baixa ligt in het midden van de stad. De wijk is makkelijk te bereiken met de metro via de halte Baixa-Chiado. Je kunt voor 24 uur een kaartje kopen voor het openbaar vervoer. Dit kost 6 euro inclusief Elevador de Santa Justa en alle metro’s, trams en bussen. Als je in de buurt van het centrum van Lissabon verblijft, kun je ook ter voet naar Baixa.

Ben je benieuwd naar de andere wijken in Lissabon. Klik dan op de onderstaande knop.

Bekijk alle wijken