Lissabon Airport

Lissabon Airport (Portela Airport) ligt zo’n 7 kilometer ten noordoosten van Lissabon. De luchthaven is vrij groot en is te herkennen aan de airport code LIS. Jaarlijks vliegen er gemiddeld 9 miljoen passagiers via Lissabon Airport.

Omdat de afstand van het vliegveld naar de stad slechts 7 kilometer lang is, is de aanvliegroute naar het vliegveld erg mooi. De ‘witte stad’ is prachtig te bewonderen van bovenaf. TAP Portugal is de hoofdgebruiker van Lissabon Airport. In 2013 werd het voormalig Portugese staatsbedrijf (aeroportos de Portugal) overgenomen door  het Franse Vinci Airports.

Openbaar vervoer naar het centrum

Toeristen maken veelal gebruik van het openbaar vervoer. Vanaf Lissabon Airport kun je heel eenvoudig de metro nemen naar Gare do Oriente. Deze metro is te herkennen als de rode lijn. Voordat je kunt instappen, dien je als reiziger eerst een soort ov-kaart te kopen. Deze kaart kost eenmalig 50 cent en blijft één week geldig. Dit gekochte kaartje kun je vervolgens opladen en de rit mee betalen. De prijs voor een ritje is ongeveer 1,40. Vanaf Gare do Oriente kun je makkelijk verder reizen naar andere metrohaltes.

Lissabon Airport
Vliegtickets naar Lissabon Airport

Vliegen naar Lissabon Airport is een veelgebruikte manier van vervoer naar de stad. Dagelijks vliegen er verschillende vliegtuigmaatschappijen naar Lissabon. Op onze pagina ‘Vliegtickets naar Lissabon‘ vind je een overzicht van de goedkoopste vliegtickets voor de komende maand. Ook vertellen wij op deze pagina meer over de mogelijkheden over vliegen naar Lissabon.