Van Lissabon Airport naar het centrum? 3 opties op een rij!

Als je aankomt op Lissabon Airport, dan wil je waarschijnlijk het liefst doorreizen naar centrum. Maar welke opties heb je daarvoor? Wij zochten het voor je uit!

Metro lissabon airport

De metro is een van de snelste manieren om vanaf de luchthaven naar het centrum te reizen. Volg op de luchthaven de borden naar het metrostation. Voordat je kunt instappen koop je eerst een metroticket. Je hebt daarvoor een soort OV chipkaart (Viva Viagem) nodig. Deze kun je telkens opnieuw opladen. Je koopt dit ticket dus één keer. De kosten voor een ritje naar het centrum is € 1,65.

Met de metro van Lissabon Airport naar het centrum

Het metro netwerk is opgedeeld in vier lijnen. Deze zijn te herkennen aan blauw, rood, groen en geel. Vanaf Lissabon Airport neem je allereerst de rode lijn (in het Portugees: linha vermelha) naar Alameda. Op dit metrostation stap je over op de groene lijn (linha verde) en reis je verder naar Baixa-Chiado. Deze halte is gelegen in het centrum van Lissabon. De rit duurt ongeveer 30 – 40 minuten.

Van Lissabon Airport naar het centrum? 3 opties op een rij! 1

Metrostation Aeroporto

De bus van Lissabon Airport naar het centrum

Neem je liever de bus? Dan kun het beste de Aerobus nemen. Deze bus rijdt continu van Cais do Sodré naar Lissabon Airport. De maakt tussendoor bijna geen tussenstops. Deze optie is wel een aantal keer zo duur dan de metro. Het nemen van de bus kan handig zijn als je veel bagage bij je hebt.

Wil je liever met een regionale lijnbus, dan kun je het beste bus 744 naar
Estação Oriente pakken. Daar stap je over op bus 728 naar Praça do Comércio. De reistijd van de lijnbus is uiteraard langer dan een ritje met de metro of taxi. Je kunt hier denken aan circa 50 minuten. Uiteraard zie je in een bus wel veel meer van de stad dan met de metro.

Taxi / Uber Lissabon Airport

Als je haast hebt, dan is de taxi het ideale vervoersmiddel naar het centrum. Volg op de luchthaven de borden naar de taxistandplaats. Hier staan 24 uur per dag genoeg taxi’s te wachten die je met alle liefde op weg helpen. De rit naar Baixa duurt ongeveer 20 minuten en kost circa €20,- per rit. Uiteraard kan het per tijdstip of taxi verschillen. Als je liever voor een Uber kiest, dan kan dit uiteraard ook. Zorg ervoor dat je op tijd een Uber reserveert. De kosten voor een Uber variëren van € 10,- tot € 15,- per rit.

Als je van plan bent om aaneengesloten dagen vaker met de metro, tram of bus te reizen, dan is het waarschijnlijk goedkoper om een Lisboa Card aan te schaffen. Met deze stadspas kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, en dus ook al vanaf de luchthaven. Je vraagt de Lisboa Card eenvoudig aan via de onderstaande button. De kosten zijn afhankelijk van het aantal dagen dat je de kaart wilt gebruiken.

Met de Lisboa Card krijg je ook toegang tot alle musea, monumenten, paleizen en andere bezienswaardigheden. De Lisboa Card is inclusief gratis reisgids die volstaat met handige reistips.