Van Lissabon naar de Algarve

Van Lissabon naar de Algarve reizen? Sommige mensen zijn op rondreis door Portugal en willen graag meerdere plekken zien. Ze reizen bijvoorbeeld verder naar Porto of de Algarve. Op deze pagina vertellen we jou meer over de route tussen Lissabon en de Algarve.

Waarom naar de Algarve?

De Algarve is een prachtig gebied in Portugal dat bekend staat om zijn zon, zee, strand en natuur. Bij jongeren is het gebied vooral bekend door het jongerenoord Albufeira. De Algarve heeft diverse oogstrelende stranden die zeker het bezoeken waard zijn.

De plaatsen Lagos, Sagres, Tavira en Faro zijn maar enkele van de vele mooie plekjes die de Algarve te bieden heeft. En naast deze stadjes beschikt de Algarve ook nog eens over geweldige mogelijkheden om te surfen. Jaarlijks trekken vele professionele en beginnende surfers naar de omgeving om de golven van de Atlantische Oceaan te ‘proeven’.

Van Lissabon naar de Algarve

Van Lissabon naar de Algarve met de auto

De snelste manier om van Lissabon naar Faro (Algarve) te gaan is met de auto. Niet alleen is het met de auto het snelst, maar om de mooie omgeving van de Algarve te verkennen is het bijzonder prettig als je een auto tot je beschikking hebt. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om vanuit Albufeira de Algarve te verkennen. Het gebied is klein genoeg om in korte tijd meerdere plekken te bezoeken. De tocht van Lissabon naar de Algarve duurt een kleine drie uur indien de verkeersomstandigheden normaal zijn.

Vanuit Lissabon wordt de A2 richting de Algarve gepakt. Deze sluit aan op de A22, die weer midden door de Algarve loopt. Vanuit Lissabon pak je de Ponte 25 april richting het zuiden.

Je betaalt voor de rit tolkosten. De tolkosten op de A2 bedragen +/- 25 euro en ook op de A22 betaal je zo’n 15 euro.

Van Lissabon naar de Algarve met de bus

Een andere mogelijkheid om van Lissabon naar de Algarve te gaan is met de bus. Er gaan dagelijks vele bussen tussen Lissabon en de beroemde plaatsen in de Algarve. Je vertrekt vanaf de Sete Rios Bus Terminal (blauwe lijn met de metro) of vanaf station Oriente (rode lijn met de metro).

Het makkelijkste is om te reizen met de Rede Expressos (Renex), de busmaatschappij die naar Algarve reist. Tickets zijn €18,50, dus het is goedkoper dan met de auto. In veel gevallen is de bus wel net iets trager dan de auto, je doet er circa 3.5 uur over.

Van Lissabon naar de Algarve met de trein

Het alternatief voor zowel de auto als de bus is de trein. De treinverbindingen in Portugal zijn uitstekend, en zo ook de treinverbinding tussen Lissabon en de Algarve. Vertrekken doe je standaard vanaf (eerder ook benoemd) station Oriente.

Opvallend genoeg is de trein niet sneller dan de bus of auto. De reis duurt 3 tot 3.5 uur, afhankelijk van de trein die je pakt. De snelle trein vertrekt twee keer per dag naar Faro en stopt in Albufeira. Het alternatief is de trein die er 3.5 uur over doet. Dit is de stoptrein die eveneens vertrekt vanaf Oriente.

Het prettige van reizen met de trein is het ontspannende en het mooie uitzicht dat je tijdens de treinrit hebt. Wij hebben de rit inmiddels twee keer gemaakt en wij vinden het prachtig!

Van Lissabon naar de Algarve met het vliegtuig

Het is ook mogelijk om met het vliegtuig naar de Algarve te vertrekken. Je vliegt dan in zo’n 45 minuten vanaf het vliegveld van Lissabon naar Faro. Echter, een ticket kost al gauw € 100,-. Het is een stuk voordeliger/flexibeler om met de auto, trein of bus te gaan.

Trein Lissabon Faro

De treinreis van Lissabon naar Faro is een van de meest pittoreske treintrajecten in Portugal en biedt uitzicht op prachtige landschappen en kustlijnen. Je kunt ervoor kiezen om de trein te nemen vanaf een van de vele stations in Lissabon, waaronder het Oriente Station, Santa Apolónia Station, of Entrecampos Station, en vervolgens genieten van een rit van ongeveer 2,5 tot 3 uur naar Faro.

<script src="https://c91.travelpayouts.com/content?trs=117065&shmarker=133446&powered_by=true&locale=nl&currency=EUR&mode=default&departure=398773&arrival=398728&theme=white&layout=fluid&promo_id=4770" charset="utf-8"></script>