Belém

Belém is de voorstad van Lissabon grenzend aan de beroemde rivier de Taag. Gelukkig heeft het grootste gedeelte van Belém de aardbeving van 1755 overleefd waardoor je in deze voorstad veel monumentale gebouwen ziet die functioneren als bekende bezienswaardigheden!

Sportieve activiteiten in Belém

Anders dan in de Portugese wijk Alfama vind je geen smalle straatjes en steile hellingen in Belém. Alle straten zijn vlak en  toegankelijk maakt voor wandelaars en fietsers. De bekendste fietsroute in Lissabon is Poetry Lane Bike. Je fietst dan langs de Taag van Baixa naar Belém. Deze route is 7 km lang. Je kunt er ook voor kiezen om deze route te voet te doen. De route is prachtig en tijdens warme dagen kun je aangename verkoeling zoeken aan de Taag.Belém 1

Pasteis de Belém

Een bezoek aan Belém is niet compleet zonder een Pasteis de Belém. Dit pasteitje gemaakt van pudding, bladerdeeg, kaneel en poedersuiker haal je in een van de vele barretjes die de wijk telt. Confeitaria de Belém is een van de beste patisserie in heel Lissabon. Dagelijks worden er gemiddeld 20.000 Pasteis de Belém verkocht!

Belém 2

Bezienswaardigheden in Belém

Bij een bezoek aan Lissabon kun je de Ponte 25 de Abril zeker niet missen. Deze imposante brug over de Taag is 3 kilometer lang en 70 meter hoog. De brug slaat een verbinden met het zuid. Voor de opening in 1966 was het alleen mogelijk om met een pont de Taag over de steken.

Belém 3

Het bekende klooster in Belém is Mosteiro dos Jerónimos. De authentieke sfeer neemt je mee terug naar de tijden van de ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. De linkerkant van het klooster is een museum. Hier krijgt je een goed beeld van de zeemacht die Portugal ooit was. Verder kun je de beroemde graven bezoeken van de Koninklijke familie en van Vasco da Gama himself. De toegang is 10 euro voor een kaartje. De eerste zondag van de maand is er gratis toegang.

Mosteiro dos Jerónimos

Het indrukwekkende Padrão dos Descobrimentos is in 1960 gebouwd als monument voor de belangrijkste Portugese zeevaarders. Verschillende bekende zeevaarders zijn afgebeeld tot wel 9 meter hoog. Met een lift kom je boven op het naastgelegen gebouw. Hier heb je een mooi uitzicht over de haven en de rest van de omgeving.

Lees meer over Padrão dos Descobrimentos

Belém Lissabon

Een van de oudste tuin in Lissabon vind je bij Jardim Botânico de Ajuda. Hier vind je prachtige bloemen en planten uit voormalige koloniën van Portugal en verschillende standbeelden. Ook vanuit Jardim Botânico de Ajuda heb je weer een prachtig uitzicht over de Taag en de Ponte de 25 Abril. Zeker de moeite waard als je even wilt uitrusten en een Pastéis de Belém wilt opsmullen.

Torre de Belém

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Lissabon is Torre de Belém. Dit was vroeger de toegangspoort tot de stad. Vroeger lag het midden in de Taag maar door de aardbeving in 1755 zijn de mondingen van de rivier verschoven. Het is mogelijk om de torens te beklimmen en de genieten van het uitzicht over de Taag en de rest van de omgeving. De toegangsprijs voor het beklimmen van de torens is 6 euro per persoon.

Lees meer over Torre de Belém

Bezienswaardigheden in Lissabon: Torre de Belem

Hoe kom je er?

Belém ligt in het zuid-westen van Lissabon. Van het centrum kun je tram 15 nemen. Deze rijdt van de wijk Baixa naar Belém. Hier aangekomen kun je het beste uitstappen bij het bekende klooster Mosteiro dos Jerónimos. Vanaf deze plek kun je gemakkelijk alle bezienswaardigheden ter voet bezoeken.

Het is ook mogelijk om de taxi te reizen. De kosten voor een taxi in Lissabon zijn erg laag. Als je met vier personen bent is een taxi binnen het centrum van Lissabon vaak goedkoper dan vier keer inchecken in het openbaar vervoer.

Bekijk alle wijken