Typisch Lissabon

Portugezen houden ontzettend van lekker eten en drinken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in Lissabon gerechten en drankjes zijn die typisch bij deze stad horen. Op deze pagina kom jij te weten wat nou typisch Lissabonse lekkernijen zijn. We kunnen je alvast verklappen: inwoners van Lissabon zijn dol op vis! Hier onder vind je 5 typische gerechten dit in het rijtje van eten in Lissabon zeker thuis horen.

Bacalhau à brás

Je hebt vast weleens van bacalhau gehoord. Het is een typisch Portugees visgerecht waar veel Portugezen (en ook toeristen) dol op zijn. De meeste restaurants in Lissabon hebben bacalhau à brás op het menu staan. Dit gerecht bestaat uit bacalhau met patat, ui en roerei. Bovenop de maaltijd worden olijven en peterselie geserveerd. Je zult in Lissabon weinig restaurants tegenkomen die dit heerlijke menu niet op de menukaart hebben staan. 

typisch lissabon

Carne de Porco Alentejana

Portugezen zijn dol op varkensvlees en mosselen. Carne de Porco Alentejana is een combinatie van deze twee ‘ingrediënten’. Het typische gerecht wordt geserveerd in de meeste visrestaurants van Lissabon, waarbij er vaak groenten en koriander worden toegevoegd. Een heerlijk gerecht voor liefhebbers van zowel varkensvlees als mosselen!

typisch lissabon

Sardines

In Nederland is deze vissoort natuurlijk ontzettend bekend. Maar de sardines op Lissabonse wijze smaken toch net even een beetje beter dan onze Nederlandse ‘blikvariant’. In de stad Lissabon zul je een aantal winkeltjes vinden met allerlei sardines merchandise, maar in een restaurant zijn de sardines ook vaak terug te vinden op de kaart. Inwoners van Lissabon eten de sardines trouwens graag op brood.

typisch lissabon

Bifanas

Bifanas zijn broodjes met varkensvlees. Bifanas zijn ontzettend budgetproof. Het varkensvlees in de broodjes is dun gesneden en er zit vaak een marinade van knoflook en rode peper overheen. Heerlijk als lunch, en in veel restaurants in Lissabon dan ook te vinden!  Typisch Lissabon 1

Pastéis de nata

Wat uiteraard ook niet in deze lijst mag ontbreken zijn de Pastéis de Nata. Ontzettend lekkere, zoete taartjes die eigenlijk in heel Portugal bekend zijn. De Pastéis zijn echter in Lissabon bedacht. In Fábrica dos Pastéis is het officieel ‘geheime’ recept bedacht.

typisch lissabon

Bekijk de blogpagina