Lissabon Strand

Een bezoek aan de stranden van Lissabon is tijdens een stedentrip in het zomerseizoen een must. Wist je dat Lissabon de enige hoofdstad in Europa is waar je de zon in de Atlantische Oceaan kan zien ondergaan? Lissabon kent tal van stranden waar je heerlijk kan genieten.

De stranden die wij in deze lijst benoemen zijn eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer vanuit de hoofdstad. Veel toeristen beseffen niet dat Lissabon prachtige stranden kent en dit heeft als grote voordeel dat de stranden over het algemeen weinig worden bezocht door toeristen. De kalmte die deze stranden uitstralen is dan ook enorm en zeer fijn wanneer je een dagje rust wil.

1. Estoril – Cascais: het dichtstbijzijnde strand van Lissabon

Ten westen van Lissabon vind je de familie vriendelijke stranden van Estoril. De stranden zijn populair bij zowel lokale mensen als bij toeristen. In het hoogseizoen zijn de stranden vaak vol.

Echter, het is heerlijk vertoeven op de stranden. De stranden van Estoril zijn goed te bereiken per openbaar vervoer vanuit het centrum van Lissabon. Men kan gebruik maken van een trein die je in een half uur ‘aflevert’ op de mooie stranden.

Lissabon Strand 1

Een treinhalte verder dan Estoril vind je Cascais. Voor toeristen is het ideaal om een dagje strand mee te pakken in Estoril – Cascais. Het mooiste strand in de kustlijn Estoril – Cascais is het Praia de Carvacelos. Het is een groot en mooi strand.

2. Serra de Sintra: natuurlijke stranden van Lissabon

In de kustlijn Serra de Sintra vind je prachtig natuurlijke stranden met geweldig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Deze stranden zijn te omschrijven als ruw, pittoresk en niet-toeristisch. Je zult hier weinig toeristen treffen, wat mede komt door de bereikbaarheid. Dit strand is namelijk niet met het openbaar vervoer te bereiken.

De werkelijk idyllische stranden zijn beschermd door het nationale park van Serra de Sintra. Wanneer je de stranden wilt bereiken dien je over een huurauto te beschikken of dien je een taxi/Uber te nemen.

Het bekendste strand van Serra de Sintra is Praia de Guincho. Voor een taxiritje naar Serra de Sintra ben je tussen de €15,- en €20,- kwijt. De rit duurt ongeveer 35 tot 40 minuten.

Lissabon Strand 2

3. Costa da Caparica: het grootste strand van Lissabon

Costa de Caparica is een 15 km uitgestrekte kustlijn. Je vindt hier ongerepte stranden met hippe barretjes en is bijzonder geschrikt voor golfsurfen.

Het noordelijke gedeelte van de kustlijn heeft veel toeristen die rond het populaire toeristendorpje Costa da Caparica op vakantie gaan. Vanuit Lissabon kun je er heen reizen met verschillende bussen. De rit duurt ongeveer 1 uur en 10 minuten. Kijk voor de meest actuele reistijden op de reisplanner (bijv. Google Maps).

Costa da Caparica: het grootste strand van Lissabon

4. Serra da Arrábida: kleine romantische stranden bij Lissabon

Serra da Arrábida is een kustlijn die ligt ten zuiden van de Setubal Peninsular. De pittoreske stranden van Serra da Arrábida zijn omgeven door de bergen van het nationale park en kijken uit op de zee.

De kustlijn wordt beschouwd als de mooiste stranden van Portugal. Ze liggen wel het verste af van Lissabon. Daardoor adviseren wij om zeker een huurauto te nemen wanneer je Serra da Arrábida wil bezoeken. De rit van Lissabon naar Serra da Arrábida duurt ongeveer 50 minuten.

Serra da Arrábida: kleine romantische stranden bij Lissabon

Een weekendje naar Lissabon strand

Wanneer je een stedentrip naar Lissabon boekt is het het makkelijkste om Praia de Carcavelos of Praia Sao Pedro te gaan. Deze stranden zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Wanneer je een stedentrip naar Lissabon doet, beperkt bent in tijd, maar toch graag een strand wilt bezoeken dan zijn Praia de Carcavelos of Praia Sao Pedro de beste oplossing. De grote zandstranden met geweldige faciliteiten maken de stranden ideaal voor toeristen.

De zandstranden van Praia de Carcavelos of Praia Sao Pedro zijn met het openbaar vervoer (trein) binnen 20/25 minuten te bereiken voor circa €4,- per retour.

Wat je verder moet weten over Lissabon strand

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voordat je de stranden van Lissabon bezoekt. Allereerst kan de watertemperatuur van de stranden rondom Lissabon aan de lage kant zijn. Dit komt doordat de Atlantische Oceaan een stuk koeler is dan bijvoorbeeld de Middellandse Zee. Zelfs midden in de zomer is de temperatuur van het water ongeveer 15 graden.

Anders dan bijvoorbeeld in Italie zijn er veel ‘vrije’ stranden random Lissabon. Hiermee bedoelen we dat het gros van de stranden niet vol staan met duur betaalde strandbedjes.