Bairro Alto Lissabon

Dé wijk van Lissabon als het gaat om uitgaan is de Bairro Alto. Sinds 2003 is de wijk volledig autovrij en zijn de straten gevuld met kroegen en terrassen. Voor zowel toeristen als lokale bewoners is de Bairro Alto een drukbezochte wijk. Wanneer je op stedentrip naar Lissabon gaat kan een bezoek aan deze fameuze wijk dan ook zeker niet ontbreken!

Bairro Alto: (tot) laat op gang

Dat de Bairro Alto een succes is, bewijzen de vele cafés en eetgelegenheden. De wijk is vooral in de avond erg populair. Het is werkelijk waar een wijk die bruist van de energie. In Bairro Alto wijk geniet je van live muziek, goedkope biertjes en heerlijk eten.

bairro alto Lissabon
Smalle straat met restaurants in Bairro Alto

Wanneer je de wijk wilt bezoeken raden wij je aan om eerst overdag te slenteren door de smalle straatjes. Verdwalen doe je er niet gauw, je komt altijd wel weer uit op een bekende plek. Loop door de (smalle) steile straten en kronkelpaden en laat je verrassen door de charme. Het kan af en toe best een pittige klim zijn. De wijk is namelijk tegen een heuvel opgebouwd. Verken de wijk ter voet en doe goede schoenen aan. De wijk is niet echt geschikt voor (elektrische) fietsen.

bairro alto

Wie wonen er in de Bairro Alto?

De Bairro Alto wordt vooral bewoond door (internationale) studenten en kunstenaars. Het leuke van de wijk is dat je er overdag (voor zonsopgang) loopt en denkt: ‘Waar ben ik beland?’. Als de zon eenmaal onder is, dan vullen de straten van de wijk zich langzaam met honderden mensen en begint het feest op straat. Leven in de Bairro Alto is trouwens niet goedkoop, studenten moeten zo’n 550 tot 700 euro per maand betalen voor een één-kamer appartement. Wanneer men in een luxere of nieuwer appartement willen wonen, dan bedraagt de huur vaak 900 euro of meer.

Bairro Alto Lissabon
Tram 28 in Bairro Alto

Waar ligt de Bairro Alto?

De Bairro Alto bevindt zich net boven de wijk Baixa en Chiado. Het is gemakkelijk te vinden vanuit het centrum en de locals zijn over het algemeen erg behulpzaam wanneer je ze iets vraagt.

Naast het uitgaansgedeelte heb je ook een rustiger deel. Hier vind je veel boetiekjes, ambachtswinkels zoals een slager, de groenteboer of een goudsmit en veel gezellige restaurants. Dit gedeelte komt iets eerder op gang en is ook zeker een aanrader! Tip: reis naar tramhalte R. Poço Negros voor dit gedeelte van Bairro Alto.

Aanraders

We hebben een aantal aanraders in de Bairro Alto. De Simplesmente Pizza Bar aan de Rua da Atalaia 108 is dé plek om de lekkerste pizza van de stad te eten. Voor een heerlijk drankje raden we de Erasmus corner aan. Deze is te vinden aan de Rua Diario de Noticias. Wanneer je een stedentrip naar Lissabon gaat doen raden we je in ieder geval aan om op een donderdag, vrijdag of zaterdag een keer in de avond door de wijk te lopen.

Bekijk ook ons artikel: 5x uiteten in de Bairro Alto

Ben je benieuwd naar de andere wijken in Lissabon. Klik dan op de onderstaande knop.

Bekijk alle wijken