Bairro Alto

Dé wijk van Lissabon als het gaat om uitgaan is de Bairro Alto. Sinds 2003 is de wijk volledig autovrij en zijn de straten gevuld met kroegen en terrassen. Vanuit zowel binnen- als buitenland is de Bairro Alto een drukbezochte wijk. Wanneer je op stedentrip naar Lissabon gaat kan een bezoek aan de fameuze wijk dan ook niet uitblijven.

Bairro Alto: (tot) laat op gang

Dat de Bairro Alto een succes is bewijzen de vele café’s en eetgelegenheden. De wijk is vooral in de avond erg populair. Het is werkelijk waar een wijk die bruist van de energie. Zowel de locals als buitenstaanders komen op de wijk af om te genieten van live muziek, goedkope biertjes en heerlijk eten. Wanneer je de wijk wilt bezoeken raden wij je aan om eerst overdag te slenteren door de smalle straatjes. Verdwalen doe je er niet gauw, je komt altijd wel weer uit op een bekende plek. Loop door de smalle maar steile straten en kronkelpaden en laat je verrassen door de charme. Het kan af en toe best een pittige klim zijn, de wijk ligt namelijk op een steile helling.

Wie wonen er in de Bairro Alto?

De Bairro Alto wordt vooral bewoond door (internationale) studenten en kunstenaars. Het leuke van de wijk is dat je er overdag (voor zonsopgang) loopt en denkt: ‘Waar ben ik beland?’. Als de zon eenmaal onder is dan vullen de straten van de Bairro Alto zich langzaam met honderden mensen en begint het feest op straat. Leven in de Bairro Alto is trouwens niet goedkoop, studenten moeten zo’n €550,- tot €700,- betalen voor een één-kamer appartement in de wijk. Wanneer men in een luxere of nieuwer appartement willen wonen, dan bedraagt de huur vaak €900+.

Waar ligt de Bairro Alto?

De Bairro Alto bevindt zich net boven de wijk Baixa. Het is gemakkelijk te vinden vanuit het centrum en de locals zijn over het algemeen erg behulpzaam wanneer je ze iets vraagt.

Waar ligt de Bairro Alto?

Aanraders

We hebben een aantal aanraders in de Bairro Alto. De Simplesmente Pizza Bar aan de Rua da Atalaia 108 is dé plek om de lekkerste pizza van de stad te eten. Voor een heerlijk drankje raden we de Erasmus corner aan. Deze is te vinden aan de Rua Diario de Noticias. Wanneer je een stedentrip naar Lissabon gaat doen raden we je in ieder geval aan om op een donderdag, vrijdag of zaterdag een keer in de avond door de wijk te lopen.

Bekijk ook ons artikel: 5x uiteten in de Bairro Alto