5x uit eten in Bairro Alto

De bovenstad van Lissabon: Bairro Alto. De ideale plek om lekker te slenteren langs de leuke winkeltjes en lekker uit eten te gaan in één van de vele restaurants! Wij geven je alvast wat inspiratie voor een bezoek aan Bairro Alto! In dit artikel vertellen we je over 5x uit eten in Bairro Alto.

Pharmacia

Dit restaurant bevindt zich in het oude gebouw van National Association of Pharmacies. Je hebt het idee dat je nog steeds in een grote apotheek bent door de grote geneeskunde kasten en dozen. De kok creëert met gemak frisse cocktails en de heerlijkste tapashapjes. Ook een aanrader: probeer het verrassingsmenu (de chef kiest wat je krijgt).

Adres: Rua Marechal Saldanha, 2, Santa Catarina, Lisboa

5x uit eten in Bairro Alto 1

Adega Machado

Een schattig restaurantje verscholen in een van de rustige straten van Bairro Alto. Alleen locals en een enkele toerist weet dit sfeervolle restaurant te vinden. Het eten is heerlijk maar wel iets wat aan de dure kant. Maar een live Fado optreden en de authentieke Portugese sfeer maakt een bezoek aan Adega Machado onvergetelijk.

Adres: Rua Do Norte, 91, Lisboa

Adega Machado

Pap’Acorda

Een van de eerste restaurants in Bairro Alto. Pap’Acorda staat bekend om het serveren van het Portugese gerecht acorda. Dit gerecht bestaat uit een sneetje brood met koriander, olijfolie, knoflook, gepocheerde eieren en wordt gegeten met schaaldieren zoals garnalen of kreef. Pap’Acorda is bekend onder de Portugezen. Het is aan te raden om vooraf te reserveren.

Adres: Rua Atalaia, 57-59, Bairro Alto,  Lisboa

5x uit eten in Bairro Alto 2

Terra

Een van de beste vegetarische restaurants van Lissabon. Het grootste deel van de gerechten zijn vegetarisch en zijn stuk voor stuk met verse ingrediënten uit de streek bereidt. Het menu is erg varieerden van traditionele Portugese keuken tot Oosterse recepten.

Adres: Rua da Palmeira 15, Lisboa

5x uit eten in Bairro Alto 3

Antigo de 1 Maio

Een leuk sfeervol restaurantje in Bairro Alto. Alle gerechten worden op authentieke wijze bereid waardoor alles zeer smaakvol is. Er is een ruime keuze aan visgerechten zoals mosselen en garnalen. Maar ook vlees- en vegetarische gerechten ontbreken niet op de kaart. Een sfeervol restaurant met een vriendelijke bediening.

Adres: Rua da Atalaia 8, Lisboa

5x uit eten in Bairro Alto 4Bekijk ook: 5x uit eten in Alfama

Plaats een reactie