Het weer in Lissabon

Het weer in Lissabon is veranderd gedurende het jaar. De winters in Lissabon zijn mild en zacht en de zomers zijn warm en zonnig. Lissabon heeft een mediterraans klimaat. In Lissabon is het nooit extreem koud, waardoor het een perfecte bestemming is voor alle seizoen van het jaar.

Weersverwachting Lissabon

Ga je binnenkort naar Lissabon? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de weersverwachting. Hieronder vind je de verwachting voor de komende dagen.

Gemiddelde temperatuur in Lissabon per maand

De gemiddelde temperatuur per maand kan erg verschillen. In onderstaande figuur is af te lezen wat de minimale en maximale temperatuur per maand is. Extreme kou kom je in ieder geval niet vaak tegen in Lissabon.

Het weer in Lissabon: temperatuur en regenval
Gemiddelde temperatuur in Lissabon 


Regenval in Lissabon

De gemiddelde regenval in Lissabon bedraagt jaarlijks zo’n 710 mm. Dit is typerend voor een Mediterraans klimaat. De regen valt voornamelijk in de herfst en winter. November en december staan bekend als de maanden waarin het doorgaans het meeste regent.

In de lente regent het af en toe en in de zomer regent het zelden. Voor liefhebbers van de zon is Lissabon dan ook in de lente en zomer een ideale bestemming. Er gaat zelden een week voorbij waarin de zon niet schijnt!

Het weer in Lissabon in de winter

Van december tot februari is de gemiddelde temperatuur in Lissabon zo’n 11,5 °C. Overdag is het vaak een graad of 15°C / 16°C.

Doordat Lissabon aan de Atlantische Oceaan ligt kan het soms winderig zijn. Sneeuw tref je zelden tot nooit in Lissabon. De laatste sneeuwval in Lissabon was in 2006. Het koudste record ooit gemeten in Lissabon was dan ook 0°C.

het weer in Lissabon

Het weer in Lissabon in de lente

De lente in Lissabon is erg mild. Heel soms komt het voor dat er dagen bij zitten met regenachtig weer, maar dit is zelden. Gemiddeld is het overdag zo’n 16°C met pieken tot wel 20°C.

Er zijn ook dagen bij dat de temperatuur wat lager is. Dan is het bijvoorbeeld 11°C / 12°C. Veel kouder wordt het niet in de lente. Vanaf half april is er een stijging te zien in de weersomstandigheden. Het wordt dan alsmaar warmer en warmer.

Het weer in Lissabon

Het weer in Lissabon in de zomer

Van ongeveer juni tot half september is het uitermate goed vertoeven in Lissabon. Doorgaans is het warm en zonnig in de stad. De gemiddelde temperatuur passeert regelmatig de 25°C in augustus.

Door de prettige wind van de Atlantische Oceaan is het nooit echt té warm. Dat wordt door toeristen als prettig ervaren, omdat ze dan wel activiteiten kunnen doen. De 30°C wordt zelden gepasseerd in Lissabon en kouder dan 20°C wordt het ook niet.

Het weer in Lissabon in de herfst

Vanaf midden september tot en met november zie je een duidelijke transitie van warme, zonnige dagen naar koude, regenachtige dagen. November is doorgaans de maand dat het het meest regent in Lissabon.

Watertemperatuur

Als je van zwemmen in de zee houdt moet je in Lissabon ’tegen een stootje kunnen’. Het water kan behoorlijk koud zijn, zelfs in de zomer. Je zwemt natuurlijk in de Atlantische Oceaan, en dat is te merken. In juni is de temperatuur van het water ongeveer 18°C.

In juli is het ongeveer 19°C en in augustus en september is het zo’n 20°C. De temperatuur van het water in Lissabon is dan ook niet te vergelijken met bijvoorbeeld de Middelandse Zee. Daar wordt het water tussen de 24°C en 28°C.

Buienradar Lissabon

We kunnen ons goed voorstellen dat je benieuwd bent naar de actuele weersverwachting in Lissabon, en daarom hebben wij een widget toegevoegd van Buienradar. Wil je meer informatie over de buienradar van Lissabon, bezoek dan de website van buienradar.

Activiteiten in Lissabon met slecht weer

Op onze bezienswaardigheden pagina vind je tal van activiteiten die je kan doen als je in Lissabon bent. Ga bijvoorbeeld eens naar de foodhal van Lissabon, ga naar het stadion van Benfica of ga naar oceanario de Lisboa.