Auto huren in Lissabon

Auto huren in Lissabon? Er zijn verschillende redenen om een auto te boeken wanneer je naar Lissabon gaat. Je gemakkelijk de stad en de omliggende gebieden verkennen, zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over het huren van een auto in Lissabon,

Auto huren in Lissabon

Waarom een auto huren in Lissabon?

Hoewel het openbaar vervoer in Lissabon over het algemeen goed is, kan het ook behoorlijk druk en onvoorspelbaar zijn.

Als je op zoek bent naar meer flexibiliteit en vrijheid, is het huren van een auto een goede optie waarmee je op eigen tempo de stad kunt verkennen en ook gemakkelijk de omliggende gebieden kunt bereiken. Je zou bijvoorbeeld een bezoek kunnen brengen aan de prachtige stranden van Cascais of de historische stad Sintra.

Waar huur je een auto in Lissabon?

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Lissabon, zowel op de luchthaven als in het centrum van de stad. Het is verstandig om van tevoren een auto te reserveren, zodat je zeker weet dat er een auto beschikbaar is en dat je de beste deal krijgt. Populaire autoverhuurbedrijven in Lissabon zijn onder andere Europcar, Hertz en Avis.

Pro-tip: wij maken altijd gebruik van Discover Cars wanneer we een auto huren. Van alle vergelijkingstools komt hier eigenlijk altijd de beste prijs/kwaliteit uit. De tool hieronder is van Discover Cars.

Tips voor het huren van een auto in Lissabon

Voordat je een auto huurt in Lissabon, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder vind je enkele handige tips:

1. Boek van tevoren

Zoals eerder vermeld is het verstandig om van tevoren een auto te reserveren, zodat je zeker weet dat er een auto beschikbaar is en dat je de beste deal krijgt. Daarnaast kun je vaak profiteren van kortingen als je van tevoren boekt.

2. Kies de juiste auto

Denk goed na over welke auto je wilt huren. Als je bijvoorbeeld van plan bent om veel te rijden in de bergen, is het verstandig om een auto te kiezen met een krachtige motor. Als je vooral in de stad rijdt, is een compacte auto juist handig.

3. Controleer de verzekering

Controleer voordat je de auto huurt welke verzekeringen er worden aangeboden en welke voorwaarden daarbij gelden. Zo kom je niet voor verrassingen te staan als er iets gebeurt tijdens je huurperiode.

4. Lees de huurovereenkomst goed door

Voordat je de huurovereenkomst tekent, is het belangrijk om deze goed door te lezen. Zo weet je precies welke kosten er zijn en welke voorwaarden er gelden. Let vooral op eventuele extra kosten, zoals voor het afleveren van de auto op een andere locatie dan waar je hem hebt opgehaald.

Auto huren of toch niet?

Hoewel wij hebben ervaren dat het hebben van een auto tijdens je stedentrip naar Lissabon toch wel erg prettig kan zijn, zijn er ook redenen te bedenken om liever geen auto te huren. Deze hebben we even voor je opgesomd.

Het Openbaar Vervoer in Lissabon

Lissabon heeft een uitgebreid openbaar vervoerssysteem dat bestaat uit bussen, trams, metro’s en treinen. Het openbaar vervoer in Lissabon is relatief goedkoop en efficiënt en biedt een handige manier om de stad te verkennen zonder een auto te huren.

De Steile Heuvels van Lissabon

Een van de uitdagingen van het rijden in Lissabon zijn de steile heuvels. Deze heuvels kunnen een uitdaging zijn voor onervaren bestuurders en kunnen gevaarlijk zijn bij slecht weer. Het openbaar vervoer biedt echter een veiligere en gemakkelijkere manier om de stad te verkennen.

De Smalle Straatjes van Lissabon

De smalle straatjes van Lissabon zijn een ander probleem voor (beginnende) automobilisten. Veel van de straten zijn smal en kronkelig en kunnen moeilijk te navigeren zijn voor onervaren bestuurders. Het openbaar vervoer is een betere optie om deze smalle straatjes te verkennen en te genieten van het uitzicht.

De Betaalbaarheid van het Openbaar Vervoer in Lissabon

Het openbaar vervoer in Lissabon is relatief goedkoop in vergelijking met andere Europese steden. Een enkele rit op de bus of tram kost ongeveer € 1,50, terwijl een dagkaart € 6,40 kost. Een weekkaart is beschikbaar voor € 14,00 en biedt onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer in de stad. Zeker met een Lisboa Card kun jij relatief goedkoop met het openbaar vervoer reizen.

Conclusie

Al met al kan je concluderen dat een auto huren tijdens je Lissabon stedentrip zeker een goed idee kan zijn. Wanneer je wat langer in Lissabon verblijft is het leuk omdat je op die manier ook wat buiten de stadsgrenzen kan kijken. Ben je een onervaren bestuurder of ben je wat korter in Lissabon? Dan is het openbaar vervoer ook een uitstekend alternatief.