Vervoer in Lissabon

Wanneer je in Lissabon bent, kan het wenselijk zijn om een vervoersmiddel tot je beschikking te hebben. Er zijn binnen Lissabon diverse manieren om je te verplaatsen. Op deze pagina vertellen we je meer over de vervoersmiddelen binnen Lissabon.

Metro van Lissabon

Lissabon heeft een ontzettend groot metronetwerk waarmee je je eenvoudig door de stad kan verplaatsen. Het metronetwerk van Lissabon beschikt over maar liefst 40 stations. De schone metro’s van Lissabon brengen je overal waar je moet zijn. Ook wanneer je bijvoorbeeld in een buitenwijk een accommodatie hebt is het eenvoudig om je met de metro naar het centrum van de stad te begeven. De meeste bezienswaardigheden in Lissabon zijn goed te bereiken met de metro. Met de Lisboa card  heb je voor weinig geld toegang tot de metro. 

Lees hier meer over de ‘Metro van Lissabon’.

Auto huren in Lissabon

Het is in Lissabon goed mogelijk om een auto te huren. Door gebruik te maken van een auto tijdens je stedentrip heb je net wat meer vrije tijd en flexibiliteit. Je kunt in Lissabon een auto huren bij diverse bedrijven. Het huren van een auto in Lissabon kan op diverse locaties. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren op Lissabon Airport, in het centrum of bij de bekendere treinstations.

Lees hier meer over het ‘Auto huren in Lissabon‘.

Taxi van Lissabon

Toeristen willen ook gebruik maken van de taxi in Lissabon. De taxi is een prima vervoersmiddel en over het algemeen kan gesteld worden dat de taxi in Lissabon niet duur is. Echter, regelmatig krijgen wij ook verhalen te horen voor mensen die belazerd zijn met de taxi in Lissabon. Zij moesten voor een ritje waarvoor normaal bijvoorbeeld €8 wordt gerekend ineens €30 betalen. Ons advies is dan ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van de metro. Voor de metro betaal je altijd dezelfde, eerlijke prijs.

Varen op de Taag

Een andere leuke manier om Lissabon te leren kennen is door middel van een boottocht op de Taag. De Taag is natuurlijk de bekendste rivier van Portugal en deze loopt dwars door Lissabon. Het is ontzettend leuk om met een boottocht de hotspots langs de Taag te leren kennen. Het is echter ook ontzettend leuk om een oversteek te maken met een boot en aan de andere kant van de Taag te kijken. Je vindt hier bijvoorbeeld de wijk Cacilhas.

Lissabon en de rest van Portugal

Veel mensen kiezen voor een langer verblijf in Portugal. Zij bezoeken bijvoorbeeld niet uitsluitend Lissabon, maar zij willen ook graag andere delen of steden van Portugal bezoeken. Lissabon is een perfecte uitvalsbasis voor de rest van Portugal. Je kan bijvoorbeeld vanuit Lissabon naar Porto, maar ook de Algarve is goed te bereiken vanuit Lissabon.