Wijken in Lissabon

Lissabon heeft een geweldige variatie aan wijken. Iedere wijk heeft zijn eigen karakteristieken. Terecht wordt er wel eens opgemerkt dat het lijkt of iedere wijk een klein stadje is.

Iedere wijk heeft zijn eigen gezellige eettentjes, winkeltjes en bezienswaardigheden. Doordat Lissabon op heuvels is gebouwd zul je merken dat je van de één in de andere wijk loopt. De leukste wijken van Lissabon vind je in het historisch centrum. Onderstaand staan de leukste wijken van Lissabon.

Beste wijk voor een hotel

Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie in Lissabon? Dan is de wijk Alfama of de Bairro Alto de meest logische keus. Deze wijken liggen het meest centraal in de stad Lissabon en zijn daardoor uiterst geschikt tijdens een stedentrip.

Echter, ook buiten deze wijken zijn prima accommodaties te vinden in Lissabon. Met de metro van Lissabon ben je vaak binnen enkele minuten al in het centrale deel van de stad.

Alcântara

Alcântara is een relatief onbekende wijk in Lissabon. In deze wijk vind je onder andere de welbekende LX Factory, maar ook staat de bekende Ponte 25 de April brug hier.

wijken Alcântara
Ponte de 25 Abril

Alfama

De meest centrale wijk in Lissabon is de wijk Alfama. In deze wijk vind je heel veel bezienswaardigheden. Deze wijk dient absoluut te worden bezocht tijdens je stedentrip naar Lissabon.

wijken Alfama
Festias de Lisboa in Alfama

Bairro Alto

De gezelligste wijk van Lissabon is de Bairro Alto. Deze wijk staat bekend om de vele restaurantjes en uitgaansmogelijkheden. Het is hier tot in de late uurtjes feest.

Baixa

Ook Baixa staat bekend om de bezienswaardigheden. Je vindt in Baixa onder andere de bekende Santa Justa lift. Zeker het bezoeken waard!

Elevador-Santa-Justa
Elevador de Santa Justa

Belém

In het oosten van de stad vind je Belém. Je kent de wijk hoogstwaarschijnlijk vooral aan het bekende verdedigingswerk ‘Torre de Belém’. Tijdens je stedentrip mag ook een bezoek aan dit historische monument niet ontbreken.

Torre de Belém
Torre de Belém

Cacilhas (Almada)

Aan ‘de andere kant’ van de rivier de Taag vind je Cacilhas (Almada). De bekendste bezienswaardigheid is het bekende Cristo Rei beeld.

almada
Restaurant Porte Final

Cais do Sodré

Cais do Sodré is een gerenoveerde wijk dicht bij rivier de Taag. Cais do Sodré grenst aan de Bairro Alto en aan Alfama. Je vindt in de wijk diverse bezienswaardigheden zoals Pink Street en de foodhal.

Pink Street Lissabon
Pink Street in Cais Sodré

Chiado

Chiado bevindt zich tussen de Bairro Alto en Baixa. Deze wijk ligt midden in het centrum van Lissabon. Je vindt er veel leuke winkeltjes en restaurants.

Chiado Lissabon
Het Carmoklooster in Chiado

Estrela

Estrela is gelegen in het bovenste deel van de stad Lissabon. De wijk grenst aan de Bairro Alto en daardoor komen toeristen vaak in deze wijk.

wijken Estrela
Estrela

Graça

Deze wijk in de Oostzijde van Lissabon tegen een van de zeven heuvelen gebouwd. Het is een diverse wijk met veel locals en minder toeristen dan in bijvoorbeeld Alfama. Je vindt ook een prachtig uitzichtpunt genaamd Miradouro da Graça.

Wijken Graca
Uitzichtpunt Miradouro da Graça

Mouraria

De wijk Mouraria ligt ligt ten noorden van Castelo de São Jorge. Deze prachtige wijk is bekend vanwege de authenticiteit.

Mouraria
Mouraria

Parque das Nações

Minder bekend onder toeristen maar wel een ontzettend leuke wijk om te bezoeken is Parque das Nações. Je vindt in deze wijk onder andere het leuke winkelcentrum Vasco da Gama.

wijken Parque das Nações
Langs de oevers van de Taag in Parque das Nações

Gevaarlijke wijken in Lissabon

Lissabon is een ontzettend veilige stad. De meeste plekken in de stad zijn voor toeristen veilig. Toch zijn er een tweetal plekken in Lissabon die bij voorkeur vermeden dienen te worden. De eerste is Cais do Sodré.

Overdag en ’s avonds tot circa 01:00 ’s nachts is het heerlijk vertoeven in de omgeving van Cais do Sodré. Na 01:00 ’s nachts is het niet aan te raden om als toerist alleen rond te lopen in dit gebied. Er lopen dan regelmatig baldadige tienergroepen rond.

De tweede wijk die bij voorkeur vermeden dient te worden is de buurt rondom Intendente. Rondom dit gebied wonen veel emigranten. Het is sterk af te raden om je in deze buurt te begeven. Zelfs wanneer je in een groep bent kan het onveilig zijn in deze omgeving.

De verschillende wijken van Lissabon

Lissabon kent een rijke diversiteit aan wijken. Iedere week heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Hierboven lees je alles over de verschillende wijken.