Wijken Lissabon

Lissabon heeft een geweldige variatie aan wijken. Iedere wijk heeft zijn eigen karakteristieken. Terecht wordt er wel eens opgemerkt dat het lijkt of iedere wijk een klein stadje is. Iedere wijk heeft zijn eigen gezellige eettentjes, winkeltjes en bezienswaardigheden. Doordat Lissabon op heuvels is gebouwd zul je merken dat je van de één in de andere wijk loopt. De leukste wijken van Lissabon vind je in het historisch centrum. Plan van tevoren goed waar je wel en niet heen wilt, want je zult ongetwijfeld in tijdnood komen.

Slechte wijken in Lissabon

Lissabon is een ontzettend veilige stad. De meeste plekken in de stad zijn voor toeristen veilig. Toch zijn er een tweetal plekken in Lissabon die bij voorkeur vermeden dienen te worden. De eerste (1 op de kaart) is Cais do Sodre. Overdag en ‘s avonds tot circa 01:00 ‘s nachts is het heerlijk vertoeven in de omgeving van Cais do Sodre. Na 01:00 ‘s nachts is het niet aan te raden om als toerist alleen rond te lopen in dit gebied. Er lopen dan regelmatig baldadige tienergroepen rond.

De tweede wijk (2 op de kaart) die bij voorkeur vermeden dient te worden is de buurt rondom Intendente. Rondom dit gebied wonen veel emigranten. Het is sterk af te raden om je in deze buurt te begeven. Zelfs wanneer je in een groep bent kan het onveilig zijn in deze omgeving.

Onveilige wijken in Lissabon

Leuke wijken in Lissabon

Onderstaand treft u een overzicht van wijken in Lissabon die het bezoeken absoluut waard zijn. Deze wijken zijn geschikt voor toeristen. Iedere wijk heeft zijn eigen charme. Voor meer informatie over de wijk kunt u klikken op de afbeeldingen.