5x uit eten in Alfama

Alfama is een sfeervolle, steile wijk gebouwd tegen een van de zeven heuvelen die Lissabon telt. Naast de vele Fadohuizen die je hier vind, kun je er ook heerlijk eten! Wij hebben 5x uit eten in Alfama voor je op een rij gezet. Desfrutar da sua refeição (eet smakelijk)!

Uit eten in Alfama

Ga je uit eten in Alfama? Dan moet je eerst een fikse klim omhoog door een wirwar van trappetjes en smalle straatjes. Stijl? Ja! Maar dit nou juist ook de charme van Alfama.

Casa do Alentejo

Dit eerste restaurant ligt op een paar minuten lopen van het Rossio plein (dit is nog niet zover omhoog lopen). Het is gevestigd in een Moors paleis waardoor het een indrukwekkende uitstraling heeft. Beneden in het gebouw vind je een bibliotheek en een winkeltje. Op de tweede verdieping zijn de eetzalen. De kaart van het restaurant bestaat uit eenvoudige Portugese gerechten. Er is keuze uit veel verschillende visgerechten. Maar vleesgerechten ontbreken ook zeker niet.

Adres: Rua portas de santo Antão, 58, Alfama

5x uit eten in Alfama 1

ZamBeZe

Dit restaurant bied je een prachtig uitzicht over de Taag en de wijk Baixa. Om het restaurant te bereiken kun je de klim te voet afleggen of je kunt kiezen om met de lift te gaan. Deze ligt naast het restaurant. Bezoekers met auto kunnen parkeren in een lager gelegen parkeergarage. Als het weer het toelaat, kan je op het ruime terras genieten van het mooie uitzicht. ZamBeZe serveert grotendeels Portugese gerechten met een Afrikaans tintje.

Adres: Calçada Marquês de Tancos, Alfama

ZamBeZee

Le Petit Café

Dit restaurant is gelegen tegen de Sé Cathedral en het Castelo de são Jorge. Het is van oorsprong een Frans restaurant en biedt daardoor veel Franse gerechten die gecombineerd zijn met de Portugese keuken. Hierdoor is er veel keus en krijg je verrassend lekkere gerechten voorgeschoteld. Eigenlijk is het een restaurant, wijnbar en café in één! Ze hebben er namelijk ook een heerlijke kaart met hapjes voor bij de Portugese wijn!

Adres: Largo de São Martinho, 6, Alfama

5x uit eten in Alfama 2

Chapitô à Mesa

Dit restaurant ligt verscholen achter een winkeltje. Hier kun je zelfgemaakte spullen kopen die gemaakt zijn door mensen van de aangelegen circusschool. Wanneer je verder loopt, kom je bij Chapitô à Mesa. Ook dit restaurant heeft een prachtig uitzicht over de stad. Het menu bestaat vaak uit traditionele Portugese gerechten met een creatieve twist. Voor Portugese begrippen is dit restaurant wellicht wat duur, ongeveer 30 euro per persoon.

Adres: Rua Costa do Castelo 7, Alfama

5x uit eten in Alfama 3

Bela Vinhos e Petiscos

Een typisch Portugees restaurant dat bekend staat om haar petiscos, of terwijl Portugese snacks. Probeer de lokaal gebakken kabeljauw, sardientjes en paling onder het genot van een heerlijk glas sangria. Overigens hoeft het beslist niet duur te zijn om hier lekker te eten! Er worden in het restaurant regelmatig Fado optredens gehouden.

Adres: Rua dos Remédios, 186 – 190, Alfama

5x uit eten in Alfama 4Bekijk ook: 5x uit eten in Bairro Alto

Plaats een reactie