Lissabon Card: gratis toegang tot bezienswaardigheden en het openbaar vervoer

Wanneer je op Lissabon stedentrip surft zul je merken dat we het vaak over de Lissabon Card hebben. Lissabon Card is een bijzonder handige manier om tijdens je stedentrip gebruik te kunnen maken van een aantal faciliteiten in de stad. 

Met het gebruik van de Lissabon Card kun je behoorlijk wat geld besparen. Zo maak je je stedentrip ook nog eens betaalbaar.

Lissabon Card

De voordelen van de Lissabon Card

Zoals gezegd heb je met de Lissabon Card dus diverse voordelen. De voornaamste reden om een Lissabon kaart aan te schaffen is de toegang die je krijgt tot diverse musea, het gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en de kortingen die je krijgt.

De Lissabon Card is te verkrijgen in een 24-uurs, 48-uurs en 72-uurs variant. Ga je enkel een weekendje naar Lissabon? Dan volstaat de 48 uurs kaart. 

Toegang tot diverse musea

Met de Lissabon card heb je dus gratis toegang tot diverse musea in de stad. Maar niet alleen zijn het musea waar je gratis toegang toe hebt. De bekendste bezienswaardigheden van Lissabon zijn ook gratis toegankelijk met de Lissabon Card! 

Je hebt met de Lissabon Card bijvoorbeeld gratis toegang tot Torre de Belem, het MAAT (Museum of Art, Architecture and Technology) en de Santa Justa lift. Dit zijn slechts enkele bezienswaardigheden waar je met de Lissabon Card toegang toe hebt. 

Toegang tot het openbaar vervoer

Met de Lissabon card reis je gratis met de metro, tram en bus. Hierdoor hoef je geen losse kaartjes meer aan te schaffen voor het openbaar vervoer. Dit bespaart je niet alleen een hoop tijd bij de automaten, maar ook qua kosten zul je hierdoor veel geld besparen. 

De metro van Lissabon is het handigste vervoermiddel in de stad, omdat het je razendsnel naar de belangrijkste bezienswaardigheden brengt.

Kortingen op diverse winkels

Naast het feit dat je toegang hebt tot bezienswaardigheden en het openbaar vervoer, krijg je met de Lissabon Card ook kortingen op diverse winkels. Maar niet alleen op winkel schrijf je deze kortingen. Met de Lissabon Card krijg je ook korting op diverse rondleidingen en nachtclubs.

Waar koop je de Lissabon Card?

De makkelijkste manier om aan de Lissabon card te komen Is via de welbekende website GetYourGuide. Deze betrouwbare website beschikt over de drie welbekende Lissabon Cards: 24-uur 48-uur en 72-uur.