Metro van Lissabon

Op deze pagina zie je welke metrolijnen Lissabon te bieden heeft. Het ondergrondse Metropolitano de Lisboa is niet heel uitgebreid maar het is een makkelijke manier om je te verplaatsen. Omdat het niet al te groot is, is de plattegrond eenvoudig te begrijpen en de overstapmogelijkheden zijn goed te plannen. De metrolijnen in Lissabon zijn over het algemeen erg schoon en er zijn altijd ticketautomaten en/of servicepunten aanwezig.

metro van lissabon
Een metrostation in Lissabon

Metrokaart van Lissabon

Op de onderstaande kaart kun je zien dat er vier verschillende metrolijnen zijn. Ze hebben allemaal hun eigen kleur, begin- en eindhalte. De 40 metrostations verbinden in totaal 37 kilometer spoor met elkaar. Als je de metro neemt, pak je tegelijk ook een beetje kunst mee. Iedere lijn heeft namelijk een bepaald thema. Het konijn uit Alice in Wonderland zie je bijvoorbeeld op de groene lijn, in metrostation Cais do Sodré.

Metrokaart van Lissabon
Metrokaart van Lissabon

Online tickets kopen voor de metro Lissabon

Als je alvast online tickets wilt kopen voor de metro van Lissabon is het aan te raden om een Lisbon card te kopen. Je hebt hiermee niet alleen toegang tot het openbaar vervoer, maar ook heb je toegang tot vele musea en andere activiteiten.De Lisbon card is te verkrijgen in een 24, 48 of 72 uurs variant.

Van Airport Lisboa naar Lissabon centrum

Sinds 2012 is het mogelijk om vanaf de luchthaven naar het centrum van Lissabon te reizen. De reistijd van Lissabon Airport naar metrostation Baixa-Chiado in het centrum van Lissabon is 33 minuten. Iedere 6 á 9 minuten vertrekken er metro’s tussen 06.30 uur en 01.00 uur. Een enkel ritje kost € 1,45 en een eenmalig metrokaartje € 0,80. Het metrokaartje kun je net als een ov-chipkaart steeds opnieuw opladen.

Als je van plan bent om meerdere keren per dag met het openbaar vervoer te reizen kun je het beste een dagkaartje kopen van € 6,15 per stuk of een Lisboa Card (zoals hierboven aangegeven).