Chiado

Chiado is een gezellige wijk dat zich bevindt tussen Baixa en de welbekende Bairro Alto. Je vindt in Chiado een geweldige diversiteit aan winkeltjes. De wijk Chiado bestaat al sinds de Romeinse tijd en is daarmee een van de oudere wijken van Lissabon.

Waar ligt Chiado?

Zoals gezegd ligt Chiado dus tussen de Bairro Alto en Baixa. Het is goed te lopen vanaf Rossio, maar je kunt ook de metro pakken. De centrale halte van Chiado heet ‘Baixa-Chiado’ en is te bereiken met zowel de blauwe als groene lijn. Vanaf Chiado is het trouwens ook makkelijk te lopen naar de Bairro Alto.

Tips voor Chiado

Er zijn veel leuke dingen te doen in de wijk Chiado. Wij hebben enkele tips voor je die je kan doen als je in de wijk Chiado bent.

São Carlos Theatre
Het bezoeken van het São Carlos Theatre is bijvoorbeeld erg leuk. Het theater is geopend in het jaar 1793 en het wordt maandelijks gebruikt voor de grootste operashows van de wereld.

Rua Garrett
Rua Garrett is de bekendste winkelstraat in Chiado. Naast de vele traditionele winkeltjes van Lissabon vind je hier ook moderne winkelketen. Veel locals trekken overigens ook naar Rua Garrett. De shopping-mogelijkheden zijn namelijk enorm!

Chiado Lissabon

Convento Do Carmo
Convento Do Carmo staat bekend als het symbool van Lissabon. Het monument is sinds de aardbeving in 1755 niet afgemaakt Je vindt hier ook het archeologisch museum.

A Brasileira
A Brasileira is een oud koffiehuis in Chiado. Het is vooral bekend doordat een bekende Portugese dichter genaamd Fernando Pessoa er veel tijd doorbracht.