Chiado

Chiado is een gezellige wijk dat zich bevindt tussen Baixa en de welbekende Bairro Alto. Je vindt in Chiado een geweldige diversiteit aan winkeltjes en cultuur. De wijk Chiado bestaat al sinds de Romeinse tijd en is daarmee een van de oudere wijken van Lissabon.

Waar ligt Chiado?

Zoals gezegd ligt Chiado dus tussen de Bairro Alto en Baixa. Het is goed te lopen vanaf Rossio, maar je kunt ook de metro pakken. De centrale metrohalte van Chiado heet ‘Baixa-Chiado’ en is te bereiken met zowel de blauwe als groene lijn. Vanaf Chiado is het ook makkelijk te lopen naar de Bairro Alto.

Tips voor Chiado

Er zijn veel leuke dingen te doen in de wijk Chiado. Wij hebben enkele tips voor je die je kan doen als je in de wijk Chiado bent.

São Carlos Theatre
Het bezoeken van het São Carlos Theatre is bijvoorbeeld erg leuk. Het theater is geopend in het jaar 1793 en het wordt maandelijks gebruikt voor de grootste operashows van de wereld. Naast São Carlos vind je São Luiz Theatre, waar moderne muziekuitvoeringen en theatervoorstellingen gehouden worden.

Rua Garrett
Dit is de bekendste winkelstraat in Chiado. Naast de vele traditionele winkeltjes van Lissabon vind je hier ook moderne winkelketen. Tussen de twee straten Rua do Carmo en de Rua Garrett ligt een klein winkelcentrum, Armazéns do Chiado. Veel locals trekken overigens ook naar Rua Garrett. De mogelijkheden zijn namelijk enorm!

Chiado

Convento Do Carmo

Convento Do Carmo staat bekend als hét symbool van Lissabon. Het monument is sinds de aardbeving in 1755 niet afgemaakt Je vindt hier ook het archeologisch museum. Convento Do Carmo is een imposant bouwwerk dat een symbolisch belang van de stad is geworden. Het is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Chiado

Café A Brasileira

A Brasileira is één van de oudste koffiehuizen in Chiado. In 1905 opende het café haar deuren. Het is vooral bekend geworden nadat de bekende Portugese dichter Fernando Pessoa er veel tijd doorbracht.  Na zijn dood kreeg hij een vaste plek voor het café. Dagelijks trekt dit vele toeristen. Het café is nog steeds een bijzondere plek om een kopje koffie te drinken tijdens je bezoek aan Chiado.

Chiado
Bekijk alle wijken