Van Lissabon naar Porto

Van Lissabon naar Porto reizen? Dat kan! Porto is een geweldige stad die ten noorden van Lissabon ligt. De afstand tussen beide steden is plusminus 300 kilometer. Porto is daardoor niet bepaald geschikt voor een dagtrip. Echter, wil je meerdere plaatsen in Portugal bezoeken, dan moet Porto zeker één van de steden zijn die je bezoekt.

Vergeet niet om tijdens je bezoek een portproeverij te doen, want dat is waar Porto zeker om bekend staat.

Waarom naar Porto?

Porto is kleiner dan Lissabon, maar desondanks een hele fijne stad. De meeste bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar, dus het is niet nodig om het openbaar vervoer te gebruiken.

De binnenstad van Porto is pittoresk en bestaat naast een aantal grote winkelcentra uit veel leuke restaurants en bars. Naast vertoeven in de binnenstad is het rondom de Dom Luis brug ook heerlijk. Ook het prachtige São Bento station mag zeker niet overgeslagen worden tijdens de trip naar Porto.

Heb je wat extra tijd te besteden in Porto? Dan is het leuk om één van de porthuizen te bezoeken. Deze vindt je aan de overkant van de brug. Ook kan je een boottocht maken over de rivier de Douro, wat ook leuk is.

Het mooiste uitzicht van de stad vind je vanaf het uitzichtpunt Mosteiro da Serra do Pilar. Het is een rustige plek van waaruit je werkelijk schitterend uitzicht hebt.

Met de auto van Lissabon naar Porto

De beste optie om van Lissabon naar Porto te gaan is met de auto. Wij hebben de tocht een keer gemaakt en het was een prachtige rit die je circa 3 uur kost. Je rijdt tijdens deze rit over de A1.

Om deze rit te maken betaal je (uiteraard) wel tolkosten. De kosten voor tol zijn circa 20 euro.

Met de trein van Lissabon naar Porto

Dagelijks vertrekken er treinen van Lissabon naar Porto. De treinen vanuit Lissabon vertrekken vanuit station Oriente of station Santa Polónia. De beide stations zijn goed te bereiken met de metro (blauwe en rode lijn).

Vanaf deze stations reis je naar het Campanhã station in Porto. De treinrit duurt ongeveer 3 uur. Vanaf dit station kan je de metro pakken naar São Bento, maar je kan ook lopen vanaf het Campanhā station als je niet te veel bagage hebt. Het is een mooie wandeltocht van circa 30 minuten.

De kosten voor een ritje met de trein naar Porto is ongeveer 25 tot 30 euro. Er zijn ook promo tickets beschikbaar, maar hier moet je snel bij zijn: deze zijn circa 10 euro. De tickets zijn te koop op de website van CP.

Met de bus van Lissabon naar Porto

Net als naar de Algarve is het ook mogelijk om met de bus van Lissabon naar Porto te gaan. De rit van Lissabon naar Porto duurt zo’n 3,5 uur. Vanuit Lissabon ga je naar de Sete Rios busterminal (met de blauwe metrolijn) of naar Oriente (met de rode metrolijn).

Een ticket voor de bus van Lissabon naar Porto is verkrijgbaar vanaf 10 euro. Deze zijn betrouwbaar te verkrijgen op de website van Omio .

Met het vliegtuig van Lissabon naar Porto

Hoewel het niet onze voorkeur heeft, is het ook mogelijk om naar Porto te vliegen vanuit Lissabon. Houd er rekening mee dat er ongeveer 3 uur gerekend moet worden voor de vlucht vanuit Porto naar Lissabon. Het vliegen zelf duurt niet zo lang: 55 minuten. Echter, houd ook rekening met de reis van en naar het vliegveld en de tijd die je aanwezig moet zijn op het vliegveld.

Vliegtickets voor de vlucht tussen Lissabon en Porto zijn niet duur. Voor 30 tot 50 euro vlieg je al naar de mooie stad. Doorgaans met vliegtuigmaatschappijen als TAP of Ryanair.