Nachttrein naar Lissabon

Als je de tijd hebt, kun je er voor kiezen om met de (nacht)trein naar Lissabon te reizen. Hieronder zetten we de belangrijkste informatie voor je op een rij.

De prijzen voor een treinticket naar Lissabon liggen ongeveer op hetzelfde niveau als de prijzen voor een vliegticket, en bovendien is het natuurlijk een stuk duurzamer om met de nachttrein naar Lissabon te gaan. Let er dus wel op: reizen met de trein naar Lissabon kost wel wat tijd. Heb je minder tijd of ga je echt kort naar Lissabon? Dan is reizen met het vliegtuig vaak interessanter.

Treintickets naar Lissabon

Treintickets naar Lissabon zijn vaak niet erg eenvoudig te vinden. Ten eerste ligt het allereerst aan de route die je neemt. Je hebt daarin twee opties: reizen via Barcalona of Bordeaux. Bij het checken van de reis je ziet vaak dat aanbieders geen rechtstreekse routes van bijvoorbeeld Amsterdam naar Lissabon aangeven. Dat komt omdat je een aantal keren moet overstappen. 

Reizen met de trein naar Lissabon

Zoals hierboven aangegeven kun je twee routes pakken. Tijdens de reis heb je ook de keuze of je alleen met de trein reist of kies voor een combinatie van de trein en de FlixBus. Hieronder vind je een aantal mogelijke opties: 

Optie 1. Via Bordeaux (20 uur en 15 min)

Via deze route reis je met verschillende aanbieders en dien je 5x over te stappen. Op welke punten dit zijn vind je hieronder

 • Amsterdam > Brussel (1 uur en 51 min – trein)
 • Brussel Zuid/Midi > Paris Nord ( 1 uur en 22 min – trein) 
 • Paris Nord > Paris Montparnasse (15 min – metro)
 • Paris Montparnasse > Saint-Jan (2 uur en 35 min – trein)
 • Saint-Jan > Bordeaux Saint-Jean (9 min – wandelen)
 • Bordeaux Saint-Jean > Lisbon (Oriente) (16 uur en 40 min – FlixBus)

Optie 2. Via Lyon (22 uur en 5 min)

 • Amsterdam > Brussel Zuid/Midi (1 uur en 53 min – trein)
 • Brussel > Lyon Part Dieu (3 uur en 40 min – trein) 
 • Lyon Part Dieu > Barcelona Sants (5 uur en 2 min – trein)
 • Barcelona Sants > Madrid Station Atocha (3 uur en 12 min – trein)
 • Madrid Station Atocha > Madrid M.alvaro-P (4 min – trein)
 • Madrid M.alvaro-P > Madrid South Bus Station (2 min – wandelen)
 • Madrid South Bus Station > Lissabon Oriente (5 uur en 35 min – trein)
 

Meestal eindig je op station Lissabon Oriente. Vanaf hier kun je doorreizen naar de centrum of andere delen van de stad. Dit is het makkelijkst met de metro in Lissabon.

Voor je begint aan de treinreis naar Lissabon moet je eerst bepalen welke route jij neemt. Het makkelijkste is om niet direct naar Lissabon te reizen, maar ondertussen een aantal stops te maken. Voor de minder lange afstanden kun je dan ter plekke de tickets kopen. De tickets voor de Thalys en/of FlixBus kun je het beste wel vooraf kopen. 

Je kunt voorstellen dat als je de reis wel in één keer maakt, de kans op vertraging enigzins aanwezig is. Je reist immers door 5 landen en maakt gebruik van verschillende dienstverleners.

Nachttrein naar Lissabon

Waarom met de trein naar Lissabon?

Reizigers die met de trein naar Lissabon reizen zijn echte avonturiers. Je moet het niet doen voor de snelheid want je bent zo’n 6 tot 8 keer langer onderweg dan met het vliegtuig. Tijdens de treinrit kun je genieten van het prachtige Franse, Spaanse en Portugese landschap. De tijd lijkt stil te staan. Een prachtig avontuur voor de echte avonturier!

Wat zijn de kosten wanneer je per trein naar Lissabon reist?

De kosten zijn circa 200 tot 250 euro per persoon voor een enkele reis. Uiteraard is het afhankelijk van de route die je neemt en het tijdstip waarop je reist. 

Lees ook: met de auto naar Lissabon