Nachttrein naar Lissabon

Als je de tijd hebt, kun je er voor kiezen om met de (nacht)trein naar Lissabon te reizen. Sommigen mensen verkiezen liever de hoge snelheidslijn voor het vliegtuig.

De prijzen voor een treinticket naar Lissabon liggen ongeveer op hetzelfde niveau als de prijzen voor een vliegticket, en bovendien is het natuurlijk een stuk duurzamer om met de nachttrein naar Lissabon te gaan. Let er dus wel op: reizen met de trein naar Lissabon kost wel wat tijd. Heb je minder tijd of ga je echt kort naar Lissabon? Dan is reizen met het vliegtuig vaak interessanter.

Treintickets naar Lissabon

Treintickets naar Lissabon kan je op verschillende plekken vinden. Echter, je ziet vaak dat aanbieders als Omio geen rechtstreekse routes van bijvoorbeeld Amsterdam naar Lissabon aangeven. Dat komt omdat je redelijk vaak moet overstappen. 

Reizen met de nachttrein naar Lissabon

Je reis begint in Nederland vanuit Rotterdam of Amsterdam. Hier neem je de Thalys naar Paris-Nord. Deze rit duurt ongeveer 3 uur. Vanuit Parijs stap je in de trein naar Bordeaux, waarna je via Saint-Jean-de-Luz naar San Sebastian (Spanje) maakt. Vanuit San Sebastian pak je de trein naar Madrid, waarna je de route naar Lissabon inzet. Je reist via Merida naar Lissabon. Je arriveert op station Lissabon Apolonia en Lissabon Oriente. Vanaf hier kun je doorreizen naar de centrum of andere delen van de stad. Dit is het makkelijkst met de metro.

Voordat je begint aan een treinreis naar Lissabon dien je eerst het volgende te regelen. Allereerst kun je zitplaatsen reserveren op Omio of Trainline.

Nachttrein naar Lissabon

Waarom met de trein naar Lissabon

Reizigers die met de nachttrein naar Lissabon reizen zijn echte avonturiers. Je moet het niet doen voor de snelheid want je bent zo’n 6x langer onderweg dan met het vliegtuig. Tijdens de treinrit kun je genieten van het prachtige Franse, Spaanse en Portugese landschap. De tijd lijkt stil te staan. Als je eenmaal de tickets hebt geboekt hoef je nergens meer over na te denken en je staat binnen een dag in hartje Lissabon. Een prachtig avontuur voor de echte avonturier!

Reisduur: Amsterdam – Parijs (3,5 uur), Parijs – Irun (6,5 uur), Irun – Madrid (5,5 uur), Madrid – Lissabon (10 uur) = totale reistijd +/- 25,5 uur. Dit is een grove inschatting van de reistijd die je kwijt bent als je met de trein naar Lissabon reist. Houdt altijd rekening met overstaptijden en het tijdstip van de dag.

Prijs: Hoe duur is reizen met de nachttrein naar Lissabon? Amsterdam – Parijs €35,- per persoon, Parijs – Irun €47,- per persoon, Irun – Madrid €25,- per persoon, Madrid – Lissabon €25,- per persoon = totaal €132,- per persoon. De totaal prijs is een globale inschatting. De prijzen kunnen per dag, week en maand verschillen. Let er op dat je meerdere tickets los moet aanschaffen.

Lees ook: met de auto naar Lissabon