Nachttrein naar Lissabon

Als je de tijd hebt, kun je er voor kiezen om met de nachttrein naar Lissabon te reizen. Sommigen mensen verkiezen liever de hoge snelheidslijn voor het vliegtuig. De prijzen voor een treinticket naar Lissabon liggen ongeveer op hetzelfde niveau als de prijzen voor een vliegticket.

Reizen met de nachttrein naar Lissabon

Je reis begint in Nederland vanuit Rotterdam of Amsterdam. Hier neem je de Thalys naar Paris-Nord. Deze rit duurt ongeveer 3 uur. Hier stap je over op de TGV naar Irun, dit is een klein plaatjes net over de grens bij Frankrijk. Hier aangekomen stap je over op de nachttrein naar Lissabon (Sud Expresso).

Deze nachttrein doet er wel een stuk langer over dan de hogesnelheidslijn die overdag op dit traject rijdt. Gelukkig merk je maar weinig van omdat je ’s nachts kunt slapen. De nachttrein stop in Lissabon op de twee grootste stations. Lissabon Apolonia en Lissabon Oriente. Vanaf hier kun je doorreizen naar de centrum of andere delen van de stad. Dit is het makkelijkst met de metro.

Voordat je begint aan een treinreis naar Lissabon dien je eerst het volgende te regelen. Allereerst kun je zitplaatsen reserveren op www.treinreiswinkel.nl.

Je kunt zelf kiezen of je een tweepersoons of een vierpersoons zitplaats reserveert. Vervolgens boek je tickets voor de nachttrein naar Lissabon. Als je alleen reist, kun je kiezen voor een gemeenschappelijke vierpersoons slaapcabine. De vrouwen en mannen slapen in deze cabines apart. Als je met twee of meer personen reist, kun je een tweepersoons cabine of een gezamenlijke vierpersoons cabine reserveren.

Nachttrein naar Lissabon

Waarom met de trein naar Lissabon

Reizigers die met de nachttrein naar Lissabon reizen zijn echte avonturiers. Je moet het niet doen voor de snelheid want je bent zo’n 6x langer onderweg dan met het vliegtuig. Tijdens de treinrit kun je genieten van het prachtige Franse, Spaanse en Portugese landschap. De tijd lijkt stil te staan. Als je eenmaal de tickets hebt geboekt hoef je nergens meer over na te denken en je staat binnen een dag in hartje Lissabon. Een prachtig avontuur voor de echte avonturier!

Reisduur: Amsterdam – Parijs (3,5 uur), Parijs – Irun (6,5 uur), Irun – Madrid (5,5 uur), Madrid – Lissabon (10 uur) = totale reistijd +/- 25,5 uur. Dit is een grove inschatting van de reistijd die je kwijt bent als je met de trein naar Lissabon reist. Houdt altijd rekening met overstaptijden en het tijdstip van de dag.

Prijs: Hoe duur is reizen met de nachttrein naar Lissabon? Amsterdam – Parijs €35,- per persoon, Parijs – Irun €47,- per persoon, Irun – Madrid €25,- per persoon, Madrid – Lissabon €25,- per persoon = totaal €132,- per persoon. De totaal prijs is een globale inschatting. De prijzen kunnen per dag, week en maand verschillen. Let er op dat je meerdere tickets los moet aanschaffen.

Lees ook: met de auto naar Lissabon