Met de auto naar Lissabon

Het is een uitdaging, maar het kan zeker. Met de auto naar Lissabon is zo’n 2.200 kilometer en kost je zonder tussenstops ongeveer 23 uur. Ga altijd goed voorbereid op pad en zorg voor een goed werkend navigatiesysteem. De eenvoudigste route die je kunt volgen vanuit Nederland is:

Lille – Parijs – Bordeaux – Biarritz (Frankrijk) – Bilbao (Spanje) – Salamanca (Spanje) – Lissabon.

Als je deze route kiest, rijd je voornamelijk over de snelwegen. Mocht je meer tijd hebben, dan kun je er voor kiezen om meer via de binnenwegen te rijden. Dit kost je natuurlijk meer tijd, maar je ziet wel veel meer van de landen die je doorkruist.

Castelo de São Jorge

Handige informatie voor vertrek

De geschatte kosten zijn ongeveer 330 euro als je met de auto naar Lissabon rijdt. Dit is goedkoper dan een gemiddelde retourvlucht voor twee personen. Vergeet niet dat je in Frankrijk en Spanje ook een aantal tolwegen tegenkomt. Ook in Portugal moet er op sommige wegen tol betaald worden. Voor een aantal tolwegen kan er enkel elektronisch betaald worden. Als je niet elektronisch wilt betalen, dan kun je deze wegen beter vermijden.

Het is aan te raden om je van tevoren te verdiepen in de verkeersregels van Portugal. Deze zijn namelijk soms net even iets anders dan in Nederland. Hier vind je een handig overzicht. Tanken kun je het beste in de buurt van grote supermarkten. Sinds begin 2015 zijn tankstations in Portugal verplicht goedkopere brandstof zonder toevoegingen (Gasolina) te leveren.

Overnachten als je met de auto naar Lissabon rijdt

Als je wilt overnachten tijdens je reis kun je dit vooraf boeken. Wil je dit liever tijdens de reis beslissen? Dan kun je heel eenvoudig overnachten in bijvoorbeeld een IBIS of Formule 1 hotel. Deze hotels zijn eenvoudig, goed en niet duur. Je kunt er bijna altijd meteen terecht en ze staan aan de snelwegen.

Slaat de verveling in de auto toe? Dan kun je je alvast verdiepen in de bezienswaardigheden van Lissabon!

Bekijk alle bezienswaardigheden