Reizen naar Lissabon

Lissabon ligt hemelsbreed op 1865 km van Amsterdam. Wanneer we op de routeplanner kijken, valt het op dat de kortste route naar Lissabon vanaf Amsterdam 2237 km is. Wanneer je dit met de auto overbrugd ben je zo’n 22 tot 23 uur bezig. Gelukkig is de auto niet het enige vervoermiddel waarmee Lissabon bereikt kan worden. Dagelijks vertrekken er zowel vliegtuigen als treinen in de richting van Lissabon. 

Met de auto naar Lissabon

Wanneer je met de auto naar Lissabon vertrekt reis je via de westkust van Frankrijk richting Spanje. Om te voorkomen dat je onnodig veel kilometers maakt is het gebruik van een goed navigatiesysteem essentieel tijdens de reis. 

Er zijn een aantal voordelen voor het rijden naar Portugal met de auto. In de stad zelf heb je de volledige vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, en ook qua kosten ben je met de auto ongeveer het goedkoopst uit. 

Lees meer over ‘Met de auto naar Lissabon’ 

Met de trein naar Lissabon

Een andere manier om naar Lissabon te reizen is met de trein. De trein is niet het snelste vervoersmiddel naar Lissabon. Als je met de trein naar Lissabon vertrekt, vertrek je in Nederland vanaf Amsterdam of Rotterdam met de Thalys naar Parijs. 

Vanuit Parijs kun je de nachttrein pakken naar Lissabon. Het grootste voordeel is dat je in de nachttrein heerlijk kunt slapen en vervolgens uitgerust aankomt in Lissabon.

Lees meer over ‘Met de trein naar Lissabon

Met het vliegtuig naar Lissabon

De snelste manier om in Lissabon te komen is uiteraard met het vliegtuig. Dagelijks vertrekken er diverse vluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Lissabon.  

Deze vluchten worden uitgevoerd door Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, maar ook door Portugese luchtvaartmaatschappij. De prijzen variëren behoorlijk maar je kan al vanaf €100 retour op Lissabon Airport staan. Dit is afhankelijk van de vertreklocatie, de luchtvaartmaatschappij en de tijd dat je vliegt.

Lees meer over ‘Vliegtickets naar Lissabon’.