Lissabon bezoeken met kinderen

Wil je Lissabon bezoeken met kinderen? Dat is goed mogelijk! Er is namelijk genoeg te doen voor jong en oud. De onderstaande tips staan garant voor urenlang plezier voor het hele gezin!

Bezoek de stranden van Lissabon en omstreken

In Lissabon en omstreken heb je prachtige stranden en zijn goed voor uren speelplezier voor de kinderen. De meeste stranden liggen wel iets verder van Lissabon af maar zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het beste kun je vanuit de stad naar het westen gaan reizen, naar het Parque Natural de Cascais.

Stranden zoals Cascais, Estoril en Caxias liggen aan de monding van de Taag. Dit betekent dat het water is rustig en er zijn bijna geen golven zijn.

Lees meer over verschillende stranden

Lissabon bezoeken met kinderen 1

Bezoek de Jardim Zoológico (dierentuin)

Met ruim 2.000 diersoorten is de dierentuin, de Jardim Zoológico, in het midden van Lissabon een leuk activiteit voor kinderen. Uniek is de kabelbaan dwars door het park waar je de dieren vanuit de lucht kunt bewonderen. Ook zijn er verschillende shows met dolfijnen, zeeleeuwen en prachtige vogels. De dierentuin is gelegen in het midden van de stad en is dus goed te bereiken.

Lees meer over Jardim Zoológico de Lisboa 

Lissabon bezoeken met kinderen 2

Oceanário de Lisboa

In het oosten van Lissabon ligt het grootste aquarium van Europa. Je kunt hier meer dan 8.000 verschillende zeedieren bewonderen zoals haaien, verschillende vissen en roggen. De grote eyecatcher van het aquarium is de immens grote tank in het midden van het gebouw. Deze tank vormt het middelpunt van het gebouw waar je de onderwaterdieren op je gemak van alle kanten kunt bekijken.

Wanneer je de entreetickets vooraf aanschaft kan dit met gemak een paar euro’s per kaartje schelen. Ook hoef je dan niet in de rij te staan.

Lees meer over Oceanário de Lisboa

Lissabon bezoeken met kinderen 3

Castelo de São Jorge

Dit kasteel is niet voor niets een van de meest bezochte plek van Lissabon. Het kasteel heeft een eeuwen oude bouwstijl en een prachtig uitzicht over de stad en de Taag. Op de eerste zondag van de maand zijn er shows en spelletjes in historische sferen. Leuk voor jong en oud! Een bezoekje aan Castelo de São Jorge kost ongeveer 8,50 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar kunnen gratis doorlopen.

Lees meer over Castelo de São Jorge

Castelo São Jorge

Plaats een reactie