Lissabon met kinderen

Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je als gezin kunt genieten van prachtige stranden, heerlijk eten en een rijke cultuur, dan is Lissabon de perfecte plek om naartoe te gaan. Maar waar kan je het beste zitten? En welke activiteiten zijn leuk om met de kids te bezoeken? Dat lees je hier.

Waar te verblijven in Lissabon met kinderen?

Als je op zoek bent naar een plek om te verblijven in Lissabon met kinderen, dan zijn er tal van opties beschikbaar. De volgende hotels raden wij in ieder geval aan vanwege de kindvriendelijkheid.

Martinhal Lisbon Chiado Family Suites

Martinhal Lisbon Chiado is gelegen in het hart van de historische wijk Chiado en is perfect voor gezinnen die op zoek zijn naar comfort. Het hotel beschikt over ruime suites met aparte slaapkamers en woonkamers, evenals een kinderclub en een speeltuin. Het hotel is dus uiterst geschikt voor als je met een (groot) gezin naar Lissabon wilt.

Four Seasons Hotel Ritz Lisbon

Het Four Seasons Hotel Ritz Lisbon is een vijfsterrenhotel dat luxe en comfort biedt voor het hele gezin. Het hotel beschikt over een prachtig buitenzwembad, een kinderclub en een speciaal kindermenu in het restaurant.

Hotel Real Palácio

Het Hotel Real Palácio is een viersterrenhotel dat gelegen is in het hart van de stad en beschikt over ruime kamers en suites die perfect zijn voor gezinnen. Het hotel heeft net als het Four Seasons hotel een buitenzwembad en een fitnessruimte. En dat is vooral in de zomermaanden echt wel lekker!

Activiteiten tijdens het bezoek aan Lissabon met kinderen

Lissabon biedt tal van activiteiten voor gezinnen, ongeacht de leeftijd van de kinderen. Wij raden je in ieder geval de onderstaande activiteiten aan.

Maak een ritje in de oude tram 28

Een van de beste manieren om de stad te verkennen is door een ritje te maken in de oude tram. De iconische gele trams zijn al jaren een belangrijk onderdeel van het openbaar vervoer in Lissabon en bieden een unieke manier om de stad te zien.

Lissabon met Kinderen

Bezoek de stranden van Lissabon en omstreken

In Lissabon en omstreken heb je prachtige stranden en zijn goed voor uren speelplezier voor de kinderen. De meeste stranden liggen wel iets verder van Lissabon af maar zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het beste kun je vanuit de stad naar het westen gaan reizen, naar het Parque Natural de Cascais.

Stranden zoals Cascais, Estoril en Caxias liggen aan de monding van de Taag. Dit betekent dat het water is rustig en er zijn bijna geen golven zijn.

Lees meer over verschillende stranden

Lissabon met kinderen 1

Bezoek de Jardim Zoológico (dierentuin)

Met ruim 2.000 diersoorten is de dierentuin, de Jardim Zoológico, in het midden van Lissabon een leuk activiteit voor kinderen. Uniek is de kabelbaan dwars door het park waar je de dieren vanuit de lucht kunt bewonderen. Ook zijn er verschillende shows met dolfijnen, zeeleeuwen en prachtige vogels. De dierentuin is gelegen in het midden van de stad en is dus goed te bereiken.

Lees meer over Jardim Zoológico de Lisboa 

Lissabon met kinderen 2

Oceanário de Lisboa

In het oosten van Lissabon ligt het grootste aquarium van Europa. Je kunt hier meer dan 8.000 verschillende zeedieren bewonderen zoals haaien, verschillende vissen en roggen. De grote eyecatcher van het aquarium is de immens grote tank in het midden van het gebouw. Deze tank vormt het middelpunt van het gebouw waar je de onderwaterdieren op je gemak van alle kanten kunt bekijken.

Wanneer je de entreetickets vooraf aanschaft kan dit met gemak een paar euro’s per kaartje schelen. Ook hoef je dan niet in de rij te staan.

Lees meer over Oceanário de Lisboa

Lissabon met kinderen 3

Castelo de São Jorge

Dit kasteel is niet voor niets een van de meest bezochte plek van Lissabon. Het kasteel heeft een eeuwen oude bouwstijl en een prachtig uitzicht over de stad en de Taag. Op de eerste zondag van de maand zijn er shows en spelletjes in historische sferen. Leuk voor jong en oud! Een bezoekje aan Castelo de São Jorge kost ongeveer 8,50 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar kunnen gratis doorlopen.

Lees meer over Castelo de São Jorge

Castelo São Jorge

Plaats een reactie