Feestdagen in Lissabon

Uiteraard heeft de stad Lissabon ook te maken met feestdagen. Feestdagen in Lissabon kunnen heel leuk zijn, maar je dient er wel rekening mee te houden. Het kan zijn dat winkels gesloten zijn tijdens deze feestdagen. 

1 januari: Nieuwjaarsdag

Het is goed vertoeven in Lissabon met oud en nieuw. Gezellige feesten op en rondom Rossio en een adembenemende vuurwerkshow zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het vuurwerk rondom de rivier de Taag is oogstrelend.

Op nieuwjaarsdag zijn echter de meeste bezienswaardigheden gesloten in Lissabon, houd hier dus rekening mee. Het openbaar vervoer is ook beperkt op nieuwjaarsdag.

25 april: Vrijheidsdag

De dag dat Lissabon de vrijheid viert is 25 april. Ook op deze dag is het goed om in Lissabon te zijn. Men herdenkt op deze dag de dood van Portugees’ bekendste dichter Luis de Camões. Ook op deze dag wordt er vuurwerk afgestoken rondom de Taag.

Op vrijheidsdag zijn de meeste bezienswaardigheden en winkels gesloten, en ook het openbaar vervoer is beperkt.

5 oktober: Republiek dag

Op republiek dag viert men de oprichting van de eerste Portugese republiek. Op deze dag vindt een officiële ceremonie plaats bij het stadhuis van Lissabon.

Op deze dag zijn de meeste winkels en bezienswaardigheden gewoon open. Ook het openbaar vervoer rijdt doorgaans gewoon volgens de planning die die dag geldt.

1 december: Onafhankelijkheidsdag

Op deze dag viert men de Portugese onafhankelijkheid van Spanje in 1640. De stad wordt gesierd door verschillende concerten op de straten, parades door de stad en andere festiviteiten.

Op deze dag zijn de meeste winkels en bezienswaardigheden gewoon open. Ook het openbaar vervoer rijdt op normale tijden.

25 december: Kerst

Net zoals in veel landen in Zuid-Europa kent men in Portugal ook alleen eerste kerstdag. Het is heerlijk vertoeven in Lissabon op eerste kerstdag. De prachtige lichtjes in en rondom de stad maken het ontzettend sfeervol.

Tussen kerst en oud en nieuw zijn de winkels in Lissabon doorgaans gesloten om 19:00.