4x mooiste uitzichtpunten van Lissabon

Lissabon heeft verschillende Miradouros of uitzichtpunten waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Op veel Miradouros staat bankjes en zijn omringt door gezellige cafeetjes en terrasjes waar je kunt neerstrijken om te genieten van het adembenemende uitzicht over Lissabon.

Hieronder is een overzicht weergeven van de mooiste uitzichtpunten van Lissabon:

Miradouro das Portas do Sol

Op het plein Largo Portas do Sol in de bekende wijk Alfama kunt je genieten van een prachtig uitzicht over de rode daken van Alfama en de rivier de Taag. In de verte zijn het klooster van  São Vicente de Fora en Santa Engrácia te bewonderen. Het uitzichtpunt is te bereiken met de gele trams 12 en 28. Het plein heeft een eigen halte waar men kan uitstappen.

Mooiste uitzichtpunten van Lissabon

Miradouro de Graça

Dit uitzichtpunt bevindt zich vlakbij het bekende Castelo São Jorge. Dit kasteel torent letterlijk boven alles uit en vormt daarmee het hoogtepunt van de stad. Bekijk de onderliggende wijk van bovenaf en spot van veraf de Ponte de 25 Abril en de Taag.

4x mooiste uitzichtpunten van Lissabon 1

Miradouro de S. Pedro de Alcantâra

In de levendige wijk Bairro Alto vind je het uitzichtpunt Miradouro de S. Pedro de Alcantâra. Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht over de oude binnenstad en de Castelo de São Jorge. Het bruist er van de straatartiesten waardoor er veelal een goede, ontspannen sfeer heerst. Het uitzichtpunt ligt vlakbij het bekende plein Rossio en is ter voet goed te bereiken.

4x mooiste uitzichtpunten van Lissabon 2

Elevador de Santa Justa

Niet het hoogste uitzichtpunt van Lissabon maar het geeft een prachtig uitzicht over de wijk Baixa en het kasteel. Het is makkelijk te bereiken met de bekende lift de Santa Justa (Baixa). Helaas mogen er maar 29 personen per keer op het uitzichtpunt aanwezig zijn. Dit zorgt in de zomermaanden voor lange rijen. In de vroege ochtend en late avond is het meestal iets minder druk bij deze bezienswaardigheid.

4x mooiste uitzichtpunten van Lissabon 3

Plaats een reactie