Tram 28 Lissabon (Eléctrico 28)

Trams zijn (samen met de metro) het ideale vervoermiddel in Lissabon. De eléctricos brengen je de steile heuvels op die de stad kenmerkt. Overal waar je kijkt zie je trams voorbij komen. De bekendste tram in Lissabon is tram 28.

Tram 28 Lissabon (Eléctrico 28) 1

Tram 28 Lissabon

Tram 28 rijdt van Martim Moniz naar Campo de Ourique. De tram rijdt van de bovenstad (Alfama) naar de beneden stad (Baixa) en kruist daar onder andere de bekende Sé Kathedraal. Tijdens de rit door Alfama, de oudste wijk van Lissabon, kom je nog veel andere historische gebouwen en pittoreske straatjes tegen.

Tram 28 Lissabon (Eléctrico 28) 2

Prijzen en tickets

De tram maakt deel uit van het reguliere openbaar vervoer van Lissabon. Indien je een Lisboa Card hebt, reis je tijdens je verblijf in Lissabon gratis met het openbaar vervoer. Je kunt elke bus, tram, metro of trein pakken die je wilt. Een Lisboa card kopen kun voor je vertrek doen. Het is ook mogelijk om een los ticket in de tram te kopen. In 2019 kost dit ticket 3 euro per persoon.

In hoogseizoen kan het erg druk zijn bij de tram. Het is aan te raden om de tram in het laagseizoen of ’s ochtends vroeg te bezoeken. Het is zonde om tijdens je verblijf in zo’n prachtige stad uren in de rij te staan!