Parque das Nações

Parque das Nações is van oorsprong een park die ter gelegenheid van de Expo 98 is gebouwd. De wijk ligt in het oosten van Portugal en is gevestigd aan de bekende Taag. De wijk wordt ook wel het nieuwe stadsdeel of Oriente of Expo genoemd. Hier zijn geen pittoreske steegjes en balkonnetjes te vinden. Alles is nieuw en strak. Verschillende stijlen van architecturen wisselen elkaar af.

Vasco da Gama

In Parque das Nações  zijn er verschillende bezienswaardigheden vernoemd naar de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Vasco da Gama. Da Gama was een Portugese ontdekkingsreiziger en de leider van de eerste echte tocht naar India. 

Het winkelcentrum Vasco da Gama behoort tot de grootste winkelcentra van Lissabon. Op winkelcentrum Colombo is Vasco da Gama de twee na grootste van de stad. Het winkelcentrum bevindt zicht recht tegenover het bekende station Gare do Oriente. Zowel winkel-, food- en architectuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Het winkelcentrum telt momenteel 170 winkels, 33 restaurants en beschikt over meer dan 2.500 parkeerplekken.

Parque das Nações 1

Ponte de Vasco da Gama is een van de langste bruggen van Europa en lijkt oneindig! De brug is maar lieft 17 kilometer lang en loopt naar de gemeente Montijo. De brug is gebouwd om de bekendste brug van Lissabon de Ponte de 25 Abril te ontlasten en files te voorkomen.

Torre Vasco da Gama is opgebouwd als een schip. Het bovenste gedeelte is het kraaiennest, de stalen constructie het zijl en de buis waar de lift aan hangt is de mast. Het gebouw is een indrukwekkende verschijning waar je vanuit het kraaiennest kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Taag en de stad. De toren is 145 meter hoog en het bezoeken van het kraaiennest kost 3 euro per persoon.

Torre Vasco da Gama

Oceanário de Lisboa

Dit is zeker een van de eyecatcher in de wijk. Veel toeristen zullen Parque das Nações bezoeken tijdens een bezoek aan het bekende aquarium. Oceanário de Lisboa is als grootste aquarium van Europa zeker de moeite waard! Meteen bij binnenkomst zie je de immens grote watertank (7 meter hoog) in het midden van het gebouw. Hier leven tientallen vissoorten samen, van kleine roggen tot grote haaien en maanvissen. Het leukste is dat je de dieren vanuit verschillende oogpunten kunt bekijken. Het is namelijk mogelijk om helemaal om de grote watertank heen te lopen.

Lees meer over Oceanário de Lisboa

Parque das Nações 2

Treinstation

Garda de Oriente is een van de drukst bezochte stations in Portugal. Het station heeft goede internationale treinverbindingen met buurland Spanje en met de rest van Portugal. In Garda de Oriente vind je een treinstation (ook voor hogesnelheidstreinen), metrostation en bushaltes. Het station is een erg futuristisch gebouw en is ontworpen door de Spaanse architect Santiago Calatrava.

Parque das Nações 3

De Teleférico is een kabelbaan direct langs de rivier de Taag. Voor 5 euro geniet je al van het prachtige uitzicht vanuit de 20 meter hoge kabelbaan. Deze kabelbaan brengt je van Torre Vasco da Gama tot aan het Oceanário.

Parque das Nações

Bekijk alle wijken