Cais de Sodré

Cais de Sodré, een wijk die een aantal jaar geleden nog veel te maken had met criminaliteit en prostitutie. Vanaf 2011 is er veel geïnvesteerd in deze wijk en is deze wijk weer helemaal opgebloeid. Tegenwoordig is het zelfs een plek waar de lokale bevolking graag gezien wil worden. 

Van ouderwetse visserswijk naar een bruisend gebied

Waar Cais de Sodré eerder slecht bekend stond is het nu een bruisende wijk. De hoofdstraat Rua Nova Do Carvalho is omgetoverd tot een hippe straat met leuke en gezellige winkels, bars en restaurant. Wel staat de wijk nog steeds bekend om zijn vis. In bijna ieder restaurant waar je komt heb je heerlijke visgerechten op de kaart staan. 

Waar ligt Cais de Sodré?

De wijk is gelegen aan de Taag en ligt naast de wijk Alfama en onder de wijk Bairro Alto. Via Bairro Alto kan je de wijk eenvoudig bereiken met het treintje Acensor da Bica. 

Bezienswaardigheden in Cais de Sodré

In Cais de Sodré is tegenwoordig zijn er tegenwoordig ook genoeg leuke (culturele) uitstapjes te maken. 

Treinstation

Het treinstation Cais de Sodré is één van de herkenningspunten van Cais de Sodré. Hiervan wordt veel gebruik gemaakt door de lokale bevolking maar ook door toeristen. Dit is vaak het beginpunt of tussenstop  voor een treinreis langs de Portugese kust.  

Avenida Ribeira das Naus

Dit is de plek waar oorspronkelijk de scheepswerf stond. Nu is er een breed voetpad aangelegd en zijn er verschillende barretjes en restaurants. Ideaal om de dag lekker te beginnen met een mooi uitzicht over de Taag. 

Acensor da Bica

Met de Acensor da Bica wordt je snel naar het boven gelegen deel naar de stad gebracht. Zo kan je bijvoorbeeld snel naar de wijk Bairro Alto. Naast dat het praktisch is, is het ook leuk om je op deze manier te vervoeren door de stad. 

Acensor da Bica

Rua Nova do Carvalho

Dit is het favoriete en bekendste uitgaansgebied van de locals en toeristen. Onder toeristen staat dit ook wel bekend als Pink Street. Niet heel gek want je de kleur roze veel terug in het straatbeeld.

Lees meer over Pink Street

Strand lissabon

Time out Market Lisboa

Op 4 minuten lopen van het treinstation Cais de Sodré vind je de Time out Market. Dit is een super leuke foodhal waar je kennis kan maken met alle lokale en Portugese specialiteiten. Op de website van de Time out Market lees je meer informatie over de events.

Mercado da Ribeira

Belato Davvero

Even iets niet Portugees maar wel lekker. Zin in een ijsje?  Haal een heerlijk Italiaans ijsje bij Belato Davvero. Bij de locals staat deze ijszaak erg hoog aangeschreven. 

Cais de Sodré is een wijk die het bezoeken zeker waard is. Je hebt er genoeg te doen om zeker een dag zoet te zijn. Ook is het een leuke wijk om in te beginnen. Er zijn genoeg leuke hotels en appartementen waar je kan verblijven tijdens je stedentrip in Lissabon.

Bekijk alle wijken