Estrela

Eén van de wijken in de bovenstad van Lissabon is Estrela. Deze wijk staat onder andere bekend om zijn mooie klassieke gebouwen. Het is dan ook één van de sjiekere buurten van de stad. In deze wijk zijn verder niet heel veel bezienswaardigheden waardoor het niet vol loopt met toeristen. Als je dus even weg wilt uit het drukke centrum van Lissabon dan is dit de ideale uitvalsbasis om even tot rust te komen.

Doordat de wijk niet populair is onder toeristen zijn de hotels en andere gelegenheden om in te overnachten over het algemeen goed te betalen. Daarnaast is het hier niet zo heuvelachtig waardoor alles goed begaanbaar is.

electrico 28

Waar ligt Estrela en hoe kom je er?

Estrela lig in het bovenste gedeelte van de stad gelegen naast de wijk Bairro Alto. Je kunt de wijk eenvoudig bereiken per bus of met de eléctrico 28. Vanaf de wijk Chiado is het ongeveer een half uur lopen. De wijk is aardig vlak maar de weg ernaartoe is wel behoorlijk heuvelachtig. Het kan dus een pittig half uurtje worden als je besluit te voet te gaan.

Basílica da Estrela

De eindhalte van de eléctrico 28 is de Basílica da Estrela. Hoewel er op dit punt niet veel mensen meer in de eléctrico zitten is het een aanrader om deze kerk te bezoeken. Als je de skyline van Lissabon wilt zien dan springt deze kerk eruit. De grote witte koepel is kenmerkend voor de Basílica da Estrela en springt eruit als je kijkt naar de skyline van de stad.

Het leuke is dat je door middel van een trap bovenop de kerk kunt komen waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt. Mocht je dus het bezoeken van kerken niet interessant vinden dan is het ook zeker de moeite waard om deze bezienswaardigheid te bezoeken. Wil je genieten van het uitzicht? Dan kost dit wel € 3,-. Laad je je daar niet door tegenhouden want het is zeker de moeite waard.

Basilica da Estrela

Tot rust komen in Estrela

In Estrela kun je even uit de drukte die het centrum van Lissabon heeft. Zo kan je een bezoek brengen aan Jardim da Estrela. Dat is een stadstuin waar je bijvoorbeeld een mooie wandeling door kan maken. Je kan er ook voor kiezen om iets lekkers te halen zoals een pastéis de nata. Bij Pastelaria Aloma vind je een van de lekkerste. In 2012, 2013 en 2015 is hun pastéis de nata bekroond als lekkerste ter wereld.

Bekijk alle wijken