Cacilhas (Almada)

Met het pondje van Cais de Sodré ben je in 10 minuten aan de overkant van de Taag en meer je aan bij de wijk Cacilhas. Tijdens de 10 minuten durende tocht heb je een prachtig uitzicht over Lissabon en de Ponte 25 de Abril.

Cachilhas Lissabon pont

Eenmaal aan de ‘overkant’ van de Taag is er ook genoeg te doen!

Bezoek Restuarante Ponte Final

Dit bekende restaurant aan de rand van de Taag biedt een prachtig uitzicht over Ponte 25 de Abril. Ponte Final staat bekend om zijn uitstekende aanbod van verse zeevruchten en traditionele Portugese gerechten.

Let op: het is niet mogelijk om alleen een drankje te nuttigen.

Cachilhas Lissabon
Ponte Final in Cacilhas

Estátua do Cristo Rei

De meeste toeristen pakken het pondje om het bekende Christus beeld (Estátua do Cristo Rei) te bezoeken. Dit imposante beeld is 109 meter hoog en lijkt een exacte kopie van het beeld in Rio de Janeiro. De gedachte achter het beeld is dat Lissabon met open armen wordt ontvangen door Jezus Christus. Het is aan te raden om het beeld te beklimmen. Eenmaal boven gekomen heb je een prachtig uitzicht over de Lissabon en de rest van de omgeving.

Het verschil met het Christus beeld in Rio de Janeiro is dat het beeld in Lissabon op vier enorme zuilen staat, die de windrichtingen voorstellen. Aan de voet van het beeld bevindt zich een plein, waar je beeldjes en allerlei andere religieuze voorwerpen kan kopen.

Meer lezen over het Christus beeld

christus beeld

Street-art in de haven van Cacilhas

Als je de wijk verder gaat verkennen, dan zul je in de haven veel vervallen gebouwen en fabrieken tegenkomen. Hedendaags dienen deze gebouwen als openbare spot voor prachtige graffiti en street-art. Dit heeft iets urban exploring-achtigs wat eigenlijk heel goed bij deze plek past.

cachilhas Lissabon

Cacilhas LissabonStreet art in Cacilhas Lissabon

Golven spotten

Costa da Caparica staat bekend als één van de populairste stranden nabij Lissabon. Eenmaal aan de overkant van de Taag kun je eenvoudig de bus pakken naar dit surfers walhalla. Vanaf de bushalte loop je via het centrum zo het strand op. Het dichtstbijzijnde strand is Praia do Tarquínio-Paraíso.

Strand lissabon
Het strand van Costa da Caparica

Ben je benieuwd naar de andere wijken in Lissabon. Klik dan op de onderstaande knop.

Bekijk alle wijken