Alcântara

Een wijk die minder bekend is onder toeristen, is de wijk Alcântara. Alcântara wordt tijdens een stedentrip vaak overgeslagen, maar dat is ten onrechte. Het meest bekende aan de wijk Alcântara is waarschijnlijk de LX Factory.

De LX Factory is gevestigd onder de welbekende Ponte 25 de april brug. Het is een creatieve broedplaats waar heel veel leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden zijn.

Het havengebied Alcântara

Alcântara is een havengebied. Vroeger kwamen hier alle grote schepen binnen die via de Atlantische Oceaan Europa binnenkwamen. In totaal kunnen er 450 boten in dit havengebied liggen. Tevens vind je in dit havengebied ontzettend veel restaurants en clubs die populair zijn onder de toeristen en lokale bevolking.

Alcantara

Goedkoop overnachten in Alcântara

Een groot voordeel van deze wijk is dat je er als toerist relatief goedkoop kan overnachten. Hoewel het gebied redelijk centraal ligt ten opzichte van de stad, kun je hiervoor een stuk minder geld een hotel of hostel boeken dan in een wijk als Alfama of de Bairro Alto.

Ook kun je in de wijk een boot huren om te overnachten. Dit is weliswaar niet zo’n luxe als een hotel, maar het is wel een unieke ervaring.

Ponte 25 de april

In deze wijk vind je dus ook de welbekende Ponte 25 de april brug. Deze brug brengt je naar het meest bekende beeld van Lissabon (Cristo Rei) in Cachilhas, maar aan de andere kant van het water is meer te beleven. Je vindt er een prachtig overdekt winkelcentrum waar je de hele middag kan vertoeven. Naast alle grote merken vind je hier ook gezellige restaurants en leuke boetiekjes.

Alcantara

Stappen in Alcântara

Wij krijgen regelmatig de vraag: kun je goed stappen in Lissabon? Het antwoord is: ja, Lissabon heeft heel veel goede nachtclubs. Zeker in de wijk Alcântara vind je de beste nachtclubs van de stad. Echter, wees ook alert in deze nachtclubs: ook zakkenrollers kom je regelmatig tegen in de nachtclubs.

Bekijk alle wijken