Graça

Graça is één van de oudste wijken van Lissabon. De meeste toeristen bezoeken vooral Alfama en laten Graça sneller links liggen. Zonde! Er is in dit deel van de deel stad is genoeg moois te zien en te beleven! 

Locals uit Lissabon

In Graça vind je veel smalle, pittoreske straatjes en kleine boetiekjes. Graça is een voormalige arbeiderswijk en bevind zich op een van de zeven heuvelen. Een heerlijke wijk om door heen te slenteren en het lokale leven op te snuiven.

Miradouro da Graça

Dit is het bekendste uitzichtpunt van de wijk. De miradouro staat ook wel bekend als Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen. Vanaf dit punt heb je een prachtig panorama uitzicht over de stad en op het bekende Castelo de São Jorge. Bij het uitzichtpunt bevindt zich een restaurantje. Heerlijke om de dag te beginnen met een kop koffie of af te sluiten met een lokaal biertje. 

Graça

Igreja da Graça

Het klooster van Graça dateert uit de 13e eeuw. Na een grondige renovatie in 2017 is het klooster opgesteld voor publiek. Vanaf de naastgelegen kerk heb je een prachtig uitzicht over Castelo de São Jorge. 

Graca

Jardim da Cerca da Graça

Dit park, eigenlijk kun je het beter een tuin noemen, hoort bij de Igreja da Graça. Vanaf het park heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het is een fijne plek om ’s avonds te genieten van de zonsondergang of om even tot rust te komen als je het drukke centrum hebt gezocht. 

Graça

Bekijk alle wijken