Ontdek de route van tram 28

Tram 28, ook bekend als “elétrico 28”, is een bekende bezienswaardigheid in Lissabon. De tram helpt zowel locals als toeristen de steile heuvels op. Tijdens een ritje in de tram genieten je van pittoreske, oude wijken en zie je veel bezienswaardigheden. Ben je benieuwd welke route tram 28 rijdt? Hieronder hebben de belangrijkste stops op een rij gezet! 

Tram 28 maakte zijn intrede in 1914 en is dus al meer dan een eeuw oud. Gedurende de jaren heeft de tram zijn oorspronkelijke charme behouden en blijft het een populaire keuze voor toeristen én locals.

Ontdek de route van tram 28 1

Tram 28 in de wijk Alfama

Route Tram 28 in Lissabon

De route van tram 28 begint in Martim Moniz, een bruisend plein in het hart van Lissabon. Vanaf hier slingert de tram zich een weg door de smalle, straatjes van de oudste wijk van de stad, Alfama. In Alfama vind je heel veel smalle straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleintjes. Deze week is gebouwd tegen een van de zeven heuvelen. Dit betekent dat de tram hier omhoog klimt. Eenmaal boven in Alfama geniet je van het uitzicht over de Taag en de kasteelmuren van Castelo de São Jorge.

Na Alfama kom je aan in de volgende pittoreske wijk Graça. Via deze wijk daal je naar beneden naar de bruisende wijk Baixa. Hier vind je winkels, restaurants en pleinen. Ook bekende bezienswaardigheden zoals Praça do Comércio en de indrukwekkende lift Santa Justa zijn hier gevestigd.

Vanuit Baixa rijdt tram 28 iets verder omhoog door naar de wijk Chiado. Deze wijk staat net als Baixa bekend om de vele winkels en levendige sfeer.

Na Chiado voert de route van tram 28 je naar de wijk Estrela, waar je de bekende Basílica da Estrela kunt bewonderen. Na Estrela eindigt de rit in Campo de Ourique, een wijk waar vooral locals komen. Hier vind je veel lokale markten en gezellige restaurantjes.

Op zoek naar nog meer mooie tramritten in Lissabon? Kijk dan vooral eens naar:

  • Tram 12 – In de wijk Belém
  • Tram 15 – Van de wijk Baixa naar de wijk Alcântara
  • Tram 15E – Door het centrum van Lissabon. Je komt onder ander de pleinen Praça do Comércio, Rossio, en Praça da Figueira tegen.

Uiteraard maakt iedere tram zijn eigen unieke rit. Naast de prachtige routes helpen de trams je ook om snel en makkelijk van A naar B te komen.

Als je meerdere trams wilt gebruiken dan is het als toerist voordelig om van tevoren een Lisboa Card te kopen. Met deze stadspas kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, en dus ook van de trams. Je vraagt de Lisboa Card eenvoudig aan via de onderstaande button. De kosten zijn afhankelijk van het aantal dagen dat je de kaart wilt gebruiken.