Praça do Comércio

Praça do Comércio is na Rossio plein het bekendste plein van Lissabon. Het plein is gelegen in de benedenstad en ligt centraal aan de rivier de Taag. Je vindt er zowel toeristen als lokale inwoners.

Praça do Comércio

Historie van Praça do Comércio

Op de huidige plek van het plein stond vroeger het koninklijk huis van koning Carlos I en zijn zoon Luis Filipe. Het paleis, genaamd Terreiro do Paço, is bijna volledig verwoest door de zware aardbeving en tsunami in 1755. Bij de wederopbouw van de stad is het Praça do Comércio aangelegd. Het plein moest rijkdom en welvaart uitstralen aan reizigers van over de hele wereld. Midden op het plein staat een standbeeld van koning Joseph I. Tegenwoordig vind je rondom het plein vooral veel restaurants en terrassen. Hier geniet men van een kopje koffie of een wijntje en het prachtige uitzicht over de Taag.

Praça do Comércio

De Arco da Rua Augusta is de symbolische poort naar het centrum van de stad. De poort is gebouwd als een stenen triomfboog. Als je onder de boog doorloopt, kom je uit op de bekendste winkelstraat van Lissabon Rua Augusta. De boog bestaat uit 6 kolommen van 11 meter hoog.

Arco da Rua Augusta

Hoe kom je bij Praça do Comércio

Het plein is nacht en dag bereikbaar. Je kunt het beste via de wijk Baixa lopen via de Rua Augusta. Praça do Comércio biedt verkoeling bij warme dagen omdat het gelegen is aan de Taag. Metrostations in de buurt zijn Terreiro do Paço Station, Cais do Sodre en Rossio. De beroemde Tram 28 komt ook langs het plein. Deze tram brengt je de steile heuvels op naar het Castelo de São Jorge.