Sé Kathedraal Lissabon

De Sé Kathedraal Lissabon (ook wel bekend als de Kathedraal van Santa Maria Maior), is een indrukwekkend en historisch monument in Lissabon Deze eeuwenoude kathedraal is een must-see voor iedereen die de stad bezoekt. In dit artikel lees je waarom een bezoek aan de Sé Kathedraal tijdens je stedentrip naar Lissabon niet mag ontbreken.

Se Kathedraal Lissabon

Geschiedenis van de Sé Kathedraal Lissabon

De bouw van de Sé Kathedraal Lissabon begon in 1147, kort na de verovering van Lissabon door de Portugese koning Afonso I. De kathedraal is gebouwd op de plaats van een voormalige moskee en heeft sindsdien vele verbouwingen en restauraties ondergaan. Dit heeft geresulteerd in een unieke mix van architectuurstijlen, zoals de Romaanse, Gotische en Barokke stijl.

De indrukwekkende gevel

Bij aankomst bij de Sé Kathedraal Lissabon word je meteen verwelkomd door de imposante gevel. De twee torens aan weerszijden van de hoofdingang geven de kathedraal een statig en imposant uiterlijk.

Het interieur van de kathedraal

Bij binnenkomst in de Sé Kathedraal Lissabon valt meteen op hoe groots en indrukwekkend het interieur is. De hoge plafonds, enorme pilaren en prachtige gebrandschilderde ramen zorgen voor een bijzondere sfeer. Vergeet niet om het prachtige altaar, de kapellen en het indrukwekkende orgel te bekijken.

Het klooster van de Sé Kathedraal

Een bezoek aan de Sé Kathedraal Lissabon is niet compleet zonder een wandeling door het aangrenzende klooster. Dit gotische bouwwerk, dat dateert uit de 14e eeuw, is een oase van rust in de drukke stad. De prachtige kloostergang, met zijn elegante bogen en sierlijke zuilen, is zeker een bezoek waard.

Hoe kom je bij Sé Kathedraal

De kerk is tijdens diensten gesloten voor toeristen. Sé Kathedraal is makkelijk ter voet en met de tram te bereiken. Het adres is: Largo da Sé, 1100-585 Lisboa, Portugal.