Rua Nova do Carvalho (Pink street Lissabon)

Rua Nova do Carvalho ook wel bekend als Pink street Lissabon. Deze straat is letterlijk roze en is door de jaren heen een bekende uitgaansplek geworden. De straat ligt in de benedenstad in de wijk Cais do Sodré.

Tientallen jaren geleden stond deze straat nog bekend als een luidruchtige wijk. Pas vanaf 2011 veranderde dit 180 graden. De straat werd roze gespoten en er opende hippe bars en restaurants. Overdag is het relatief rustig en zie je hier vooral wat nieuwsgierige toeristen. ‘s Avonds is Pink street een van de bekendste uitgaansplekken van Lissabon. Wanneer de bars in Bairro Alto hun deuren sluiten verplaats het gehele publiek zich naar Rua Nova do Carvalho om door te feesten tot in de vroege uurtjes.

pink street lissabon

Hotspots op Pink street

Er zijn genoeg leuke restaurants en kroegjes op Pink street. Hieronder vind je een paar aanraders.

PENSÃO AMOR

Dit voormalige bordeel is omgetoverd tot een prachtige bar met een eigenzinnige sfeer. Proef één (of meerdere) heerlijke cocktails en ga op ontdekkingstocht door de verschillende kamers die bar rijk is. In elke kamer is wel iets bijzonders te ontdekken. In het bijzonder de prachtige muurschilderingen van de Portugese strippers.

Pink street Lissabon

Povo

In dit gezellige restaurant kun je genieten van kleine Portugese tapashapjes en van Fado. Dit hoor je hier veelal op dinsdag, woensdag en donderdag. Door de beperkte ruimte is reserveren aan te raden. Adres: Rua Nova do Carvalho 32, 1200-161 Lisbon.

Pink street Lissabon

Hoe kom ik bij Pink street Lissabon?

De straat is eenvoudig te bereiken via het bekende metrostation Cais do Sodré. Ga je liever ter voet op pad? Vanaf het plein Rossio loop je via de straat Rue Augusta naar Praça do Comércio. Vanaf hier is het nog enkele meters naar Rua Nova do Carvalho.

Overnachten in Cais do Sodré

Cais do Sodré is een hippe wijk in het centrum van Lissabon. Om deze reden zitten de hotels en hostels snel vol. Vooral in de maanden mei, juni, juli en augustus is het aan te raden om ruim vooraf een overnachting te boeken. Bekijk alle mogelijkheden op booking.com.

Adres: R. Nova do Carvalho, 1200-372 Lisboa, Portugal

Share on facebook
Share on google
Share on twitter

Altijd geopend

Metrostation: Baixa-Chiado