Padrão dos Descobrimentos

Het bekendste monument van Lissabon is Padrão dos Descobrimentos. Het is gebouwd ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers. Het monument is gebouwd in de vorm van een boot. Dit monument is ter ere aan de ontdekkingsreizigers die in 15 en 16 eeuw de wereld over gingen. Het monument is in 1960 gebouwd ten nagedachtenis aan de 500ste sterfdag van Hendrik de Zeevaarder. Achter hem staan nog 32 zeelieden die hebben bijgedragen aan de ontdekkingsreizen in de 15e en 16e eeuw. Het monument is in totaal 56 meter hoog. De standbeelden ieder 9 meter. Het beeld bestaat uit twee zeilen en boven op het wapen van Portugal uit de 15e en 16e eeuw.

Padrão dos Descobrimentos

Een bezoek brengen aan Padrão dos Descobrimentos

Als je wilt, kun je het monument van binnen bezoeken. Met een lift kun je naar boven. Eenmaal boven op kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Taag en op het plein eronder. Op het plein zijn de routes van de zeelieden afgebeeld in mozaïeken tegeltjes.

Hoe kom je bij Padrão dos Descobrimentos

Het monument is gelegen in de wijk Belém. Een bezoek aan het monument wordt door veel toeristen gecombineerd met het Torre de Bélem. Deze Middeleeuwse verdedigingstoren ligt op loopafstand van Padrão dos Descobrimentos. Het dichtstbijzijnde metrostation is Belém.