Torre de Belém

De imposante Torre de Belém werd oorspronkelijk gebouwd als verdedigingstoren. Belém-toren (Torre de Belém) werd tussen 1514 en 1520 gebouwd in Manuelino-stijl door de Portugese architect genaamd Francisco de Arruda. Het gebouw wordt door de inwoners van Lissabon gezien als het belangrijkste gebouw van de stad. Het ligt -zoals je waarschijnlijk al doet vermoeden- in de wijk Belém.

torre de belem

De toren was eigenlijk midden in de Taag gebouwd maar tegenwoordig wordt de toren al begrensd door het vaste land. Dit komt mede door de grote aardbeving in 1755. De toren zelf raakte niet beschadigd door de aardbeving. In 1987 werd de toren samen met het nabijgelegen Hiëronymieten klooster opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Hiëronymietenklooster lissabon

Het is mogelijk om de Torre de Belém te beklimmen. Je hebt dan een prachtig uitzicht over de Taag en de wijk Belém. Wel moet je in de zomer rekening houden met lange wachtrijen. Een bezoek aan de verdedigingstoren wordt vaak gecombineerd met het bekende monument Padrão dos Descobrimentos. Dit monument is geplaatst ter nagedachtenis aan de ontdekkingsreizigers van Portugal en bevindt zich op loopafstand van de Torre de Belém.

Adres: Av. Brasília, 1400-038 Lisboa, Portugal