Tips om te winkelen in Lissabon

Wie in Lissabon wil winkelen kan zijn hart ophalen. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om je langere tijd te vermaken. De meeste grote winkelketen hebben zich gevestigd in de benedenstad in de bekende wijk Baixa. Naast grote winkelketen zijn er ook nog authentieke Portugese winkels te vinden in de vele zijstraatjes. In dit artikel geven we een paar handige tips om te winkelen in Lissabon!

Winkelen in Lissabon

Rua Augusta

De bekendste winkelstraat van Lissabon bevindt zich in de beneden wijk Baixa. Grote winkelketens zijn goed vertegenwoordig maar ook typische Portugese ketens zijn er te vinden. Tijdens het winkelen kan er een blik geworpen worden op de bekende triomfboog Arco Triunfal. Deze is gebouwd ter nagedachtenis aan de aardbeving van 1755. Leuk om eens van dichtbij te bekijken en onder door te lopen.

Tips om te winkelen in Lissabon 1
Rua do Carmo

Iets minder bekend dan Rua Augusta maar ook zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een dag winkelen in Lissabon.Hier vind je alle grote bekende winkels, zoals Zara en H&M. In de kleine straatjes aan de westkant vind je mooie kunstwinkeltjes en andere originele boetiekjes. Daarnaast kun je er ook heerlijk op terras zitten en hapje eten voor nog fijn prijsje.

Centro Colombo

Het grootste winkelcentrum van Lissabon met ruim 400 winkels en 70 eetgelegenheden onder een dag! Ideaal voor een iets minder mooie dag want alles is overdekt. In het winkelcentrum zijn vooral grote winkelketen gevestigd. Het winkelcentrum kan eigenlijk door voor een amusementspark. Er zijn naast kledingwinkels en eettentjes een grote bioscoop, een fitnessclub, een driving range om te golfen, een bowlingbaan en zelfs een kartbaan op het dak!

Winkelen in Lissabon

Amoreiras Shopping Center

Dit is niet het grootste maar wel het eerste overdekte winkelcentrum van Portugal. Net als in Centro Colombo zijn hier ook vele internationale winkelketen gevestigd zoals Chanel, Zara, Calvin Klein en Apple. Het winkelcentrum ligt midden in de stad is daarom goed te bereiken. Niet zo’n winkelliefhebber? De architectuur van Amoreiras is ook zeker een bezoek waard!

Tips om te winkelen in Lissabon 2

Plaats een reactie