5x mooiste parken van Lissabon

Naast de prachtige straatjes, overgrote pleinen en de steile heuvels heeft Lissabon ook een aantal mooie parken te bieden. Deze parken zijn niet alleen leuk om door heen te lopen maar bieden in de lente- en zomermaanden ook prima schaduwplekken om de bloedhete zon te ontwijken. In dit artikel vind je de 5 mooiste parken van Lissabon.

Jardím Botânico Tropical

Achter het voormalige koninkrijk in de wijk Belém is Jardím Botânico Tropical gelegen. De botanische tuin is een fijne plek om vanuit het centrum van Lissabon even uit te rusten en wat te eten.

De tuin is ontstaan nadat ontdekkingsreizigers allerlei planten meenamen uit verre landen. Naast de prachtige bomen zijn er ook een aantal mooie beeldhouwwerken te bewonderen.

Jardím Botânico Tropical

Jardim da Estrela

Jardim da Estrela is iets minder bekend bij toeristen waardoor je er vooral locals tegenkomt. Oude mannen zitten in alle rust op bankjes te praten en jonge gezinnen vermaken zich prima in een van de vele speeltuinen die het park telt.

Het park staat vol met tropische bomen, planten en bloemen. Daarnaast vind je er een paar mooie fonteinen die de nodige verkoeling bieden mocht dat nodig zijn. Heb je honger gekregen? Dan is het mogelijk om bij het kleine café in het park wat versnaperingen te kopen.

Parque Eduardo VII

Dit bekende park is vernoemd naar Britse koning Eduardo VII die in de twintigste eeuw de stad bezocht. Parque Eduardo VII is het grootste park in het centrum van Lissabon. Het park is tegen een heuvel gebouwd.

Vanaf bovenaf kun je mijlenver kijken en zie je het lagergelegen plein Marquês de Pombal en de Taag liggen. Vervolgens kun je helemaal naar beneden lopen en genieten van het vele groen.

mooiste parken van Lissabon

Parque das Nações

Parque das Nações ligt in het oosten van Lissabon in de wijk Parque das Nações. De wijk is relatief nieuw en heeft zijn bestaan te danken aan de wereldexpo in 1998.

Het park ligt direct aan de Taag waar je daardoor je hier genoeg verkoeling kunt vinden tijdens de warme zomerdagen. Uitgerust? Bezoek dan eens een het winkelcentrum Vasco da Gama of maak een ritje in de Teleférico (kabelbaan).

Mooiste parken van Lissabon

Estufia Fria

Estufia Fria is een mooie binnentuin met een een prachtige collectie aan planten met een hoge botanische waarde. Estufia Fria is meer een tuin dan een park maar voor plantenliefhebber is het zeer zeker genieten geblazen.

De tuin is kunstmatig aangelegd en is goed verzorgd. Je waant je echt in de natuur. Naast planten en bloemen ook grotten, rotswanden en waterpartijen te bewonderen. Op zon- en feestdagen is Estufia Fria gratis te bezoeken.

Plaats een reactie