Mercado da Ribeira (Foodhal van Lissabon)

Mercado da Ribeira is de grootste foodhal van Lissabon. Een overdekte markt waar menig inwoner van Lissabon graag komt voor verse producten en een snelle maaltijd. De ene helft van de hal is een traditionele markt met verse producten zoals groente, vlees en vis. De markt is dagelijks geopend van 06.00 tot 14.00 uur.

Time Out Lisboa

Het andere deel van de hal is een hippe foodhal. In de hal (in kantine-opstelling) zijn ongeveer 35 verschillende eettentjes te vinden en het aanbod van de producten is heel verschillend. Van lokale producten tot kwalitatief goed fastfood zoals hamburgers, sandwiches en sushi. Voor ieder wat wils! Je kunt bij veel tentjes kleine porties kopen zodat je verschillende gerechten kunt proberen. In 2014 is de gelegenheid overgenomen door het lokale tijdschrift Time Out Lisboa.

Mercado da Ribeira

Naast restaurantjes is er nog een wijnwinkel, een winkel met sardientjes, een salon met ijs en verschillende bars te vinden. Mercado da Ribeira is een druk bezochte plek door locals én toeristen. Vooral tijdens de lunches en avondeten is het er erg druk. Een tafeltje bemachtigen is dan ook niet altijd makkelijk. Je kunt ervoor kiezen om 1 á 2 uur voor het avondeten de markthal te bezoeken. Het is dan minder druk en je hoeft minder lang te wachten op je eten.

Mercado da Ribeira

Hoe kom je bij Mercado da Ribeira?

De markthal is gelegen in het centrum van Lissabon, direct aan de Taag en niet ver van Praça do Comércio. De Mercado da Ribeira is goed te bereiken met de metro via de laatste halte Cais do Sodré. Dit is de laatste halte van de groene lijn.

Adres: Av. 24 de Julho 49, 1200-479 Lisboa, Portugal