LX Factory Lissabon

De LX Factory is nog niet zo bekend onder toeristen. Echter, het is een ontzettend gezellig terrein waar veel restaurantjes en winkeltjes te vinden zijn.

Waarom naar de LX Factory?

Er zijn vele redenen waarom je de wijk zou moeten bezoeken. Tijdens een wandeling door de oude fabriekspanden word je omringd door prachtige streetart. Mocht je op een zondag bij de LX Factory zijn, dan heb je geluk. Elke zondag is hier namelijk een openluchtmarkt te vinden. De LX Factory is eigenlijk een kleine ministad in Lissabon met diversiteit van kunst tot muziek.

lx factory

Als je van boeken houd, je hart ophalen in de bekende boekenwinkel Ler Devagar. In de grote winkel gebeurt altijd wel iets en je kunt er op je gemak een lekkere kop koffie drinken of genieten van al het aanbod. Een opvallend element in de winkel is de vliegende vrouw op een fiets. Het beeld hangt midden in de winkel.

lx factory

Waar is de LX Factory te vinden?

LX Factory Lissabon is te vinden op R. Rodrigues de Faria 103. Het kan zijn dat je de LX Factory niet direct vindt. Het herkenningspunt dat veel mensen in gedachten houden is de bekende Ponte 25 de Abril. De wijk ligt precies onder de brug (aan de kant van de stad). Het is te herkennen aan de poort met de naam ‘LX Factory’.

Waar vind je de LX Factory Lissabon?

Eten en drinken bij LX Factory

LX Factory kent veel leuke tentjes om een hapje te eten of een drankje te drinken. Als je op zoek bent naar een lekkere burger kunnen wij Burger Factory aanraden. Bij dit restaurant serveren ze meer dan 20 verschillende bugers, smullen! Cantina biedt voornamelijk typisch Portugees voedsel en bij LXeesecake geniet je van een voortreffelijke cheesecake. Life is good!

Adres: R. Rodrigues de Faria 103, 1300-501 Lisboa, Portugal