Oceanário de Lisboa

In de wijk Parque das Nações ligt Oceanário de Lisboa. Dit immense aquarium is één van de grootste ter wereld! Dierenvriend of niet, je waant je echt in een onderwaterwereld!

Bewonder de onderwaterdieren

De onderwaterwereld van Oceanário de Lisboa bestaat uit een grote collectie van vissen, pinguïns en andere waterdieren. Een geweldig uitje voor jong en oud. Als je wilt, kun je uren lang staren naar de magische onderwaterwereld in de gigantische tank midden in het gebouw. Deze taak is maar liefst 7 meter hoog. Tijdens een bezoek kun je rondom deze doorzichtige tank lopen. Je kunt de dieren werkelijk van alle kanten bewonderen. Dieren die je tegen kunt komen zijn maanvissen, haaien, en andere subtropische vissen.

Voor iedereen wat wils

Naast de grote tank vind je er kleinere aquariums met andere zeedieren. Zo zijn er kwallen, zeepaardjes en otters. Het oceanarium laat verschillende invloeden zien uit verschillende oceanen. Naast de dieren laat het museum ook haar werk zien met betrekking tot de zee. Ze willen graag informeren over het behouden van schone oceanen en het prachtige zeeleven.

Hoe kom je bij Oceanário de Lisboa

Het museum is eenvoudig te bereiken. Als je in het centrum van Lissabon verblijft, kun je het beste de metro nemen naar de halte Oriente. Dit is de rode lijn. Als je buiten Lissabon verblijft, kun je ook met de trein reizen naar Garda do Oriente.

Adres: Esplanada Dom Carlos I s/nº, 1990-005 Lisboa, Portugal