Alles over het Christus beeld in Lissabon

Het Christus beeld in Lissabon is een bekende bezienswaardigheid. Het is niet alleen een opvallend beeld, maar het biedt ook nog eens een prachtig uitzicht over de Taag en de stad. Hieronder hebben we een aantal feiten over het Christus beeld op een rij gezet.

Alles over het Christus beeld in Lissabon 1
Het Christus beeld in de gemeente Almada

Het beeld doet vrijwel denken aan het gelijknamige Christusbeeld in Rio de Janeiro (Brazilië). Het beeld was bedoeld als smeekgebeden naar God om Portugal buiten de Tweede Wereldoorlog te houden. Pas in 1950 startte de bouw van de Christus Koning (in het Portugees Cristo Rei).

Het beeld heeft een sterke religieuze betekenis voor de inwoners van Lissabon en Portugal. Het is een populaire plek voor pelgrims en bezoekers om te bidden en reflectie te vinden.

Uiteraard is het mogelijk om bovenop het beeld te staan. De kosten voor een entreeticket zijn circa € 8,- per persoon. Eenmaal binnen word je met een lift omhoog gebracht. Daar kun je genieten van het panoramische uitzicht over de Taag en de stad.

uitzicht christus beeld Lissabon
Uitzicht vanaf het Koning Christus beeld over de Taag

Een aantal feiten over het Christus beeld in Lissabon op een rij

  • In totaal is het beeld ongeveer 110 meter hoog
  • Het beeld zelf is ongeveer 28 meter hoog
  • De bouw duurde van 1950 tot 1959
  • ’s Nachts wordt het beeld prachtig verlicht waardoor het vanaf de overkant van de rivier goed zichtbaar is.
  • Het beeld is gemaakt van gewapend beton. Hier is voor gekozen vanwege de duurzaamheid en stabiliteit. Het standbeeld is goed bestand tegen de winderige omstandigheden op de heuvel waar het is gebouwd.

Hoe kom ik bij het Christus beeld in Lissabon?

Je vindt het Christus beeld aan de overkant van de Taag. Dit betekent dat je hier niet zomaar heen kunt wandelen van het centrum. Vanaf Cais do Sodré neem je de veerboot naar Cacilhas. Vanaf hier kun je via verschillende manieren naar het Christus beeld. Als je besluit te wandelen, raden we je aan om langs de kades van de Taag te lopen. Je komt hier onder andere veel street art tegen. Ook passeer je het populaire restaurant Ponte Final.

Alles over het Christus beeld in Lissabon 2
Wandel langs de Taag naar het Christus beeld

Als je met de bus reist, dan kun je het beste bus 3001 nemen. Je kunt uitstappen bij Almada (Largo Cristo Rei). Dit is vanaf Cacilhas ongeveer 20 minuten met de bus.

Uiteraard kun je ook kiezen om een taxi of Uber te nemen. Je arriveer dan in 10 minuten al bij het Christus beeld.

Lisboa Card

Wil je meerdere bezienswaardigheden bezoeken in Lissabon? Dan doe je er goed aan om een Lisboa Card te kopen. Met de pas kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en alle kerken, monumenten en paleize bezoeken. Je vraagt de Lisboa Card eenvoudig aan via de onderstaande button. De kosten zijn afhankelijk van het aantal dagen dat je de kaart wilt gebruiken.

Lisboa Card kopen