5x uit eten in Bairro Alto

De bovenstad van Lissabon: Bairro Alto. De ideale plek om lekker te slenteren langs de leuke winkeltjes en lekker uit eten te gaan in een van de vele restaurantjes! Wij geven je alvast wat inspiratie voor een bezoek aan Bairro Alto! Daarom presenteren wij je vandaag: 5x uit eten in Bairro Alto.

5x uit eten in Bairro Alto

Pharmacia

Dit restaurant bevindt zich in het oude gebouw van National Association of Pharmacies. Je hebt het idee dat je nog steeds in een grote apotheek bent door de grote geneeskunde kasten en dozen. De kok creëert met gemak frisse cocktails en de heerlijkste tapashapjes. Ook een aanrader: probeer het verrassingsmenu (de chef-kok kiest wat je krijgt).

Adres: Rua Marechal Saldanha, 2, Santa Catarina, Lisboa

Adega Machado

Een schattig restaurantje verscholen in een van de rustige straten van Bairro Alto. Alleen locals en een enkele toerist weet dit sfeervolle restaurant te vinden. Het eten is heerlijk maar wel iets wat aan de dure kant. Maar een live Fado optreden en de authentieke Portugese sfeer maakt een bezoek aan Adega Machado onvergetelijk.

Adres: Rua Do Norte, 91, Lisboa

Adega Machado

Pap’Acorda

Een van de eerste restaurantjes in Bairro Alto. Pap’Acorda staat bekend om het serveren van het Portugese gerecht acorda. Dit gerecht bestaat uit een sneetje brood met koriander, olijfolie, knoflook en gepocheerde eieren en wordt gegeten met schaaldieren zoals garnalen of kreef. Pap’Acorda is bekend onder de Portugezen waardoor vooraf reserveren onmisbaar is.

Adres: Rua Atalaia, 57-59, Bairro Alto,  Lisboa

Terra

Een van de beste vegetarische restaurants van Lissabon. Het grootste deel van de gerechten zijn vegetarisch en zijn stuk voor stuk met verse ingrediënten uit de streek bereid. Het menu is erg varieerden van traditionele Portugese keuken tot de Oosterse recepten.

Adres: Rua da Palmeira 15, Lisboa

Antigo de 1 Maio

Een leuk sfeervol restaurantje in Bairro Alto. Alle gerechten worden op authentieke wijze bereid waardoor alles zeer smaakvol is. Er is een ruime keuze aan visgerechten zoals mosselen en garnalen. Maar ook vlees- en vegetarische gerechten ontbreken niet op de kaart. Een fijn sfeervol restaurant met een vriendelijke bediening.

Adres: Rua da Atalaia 8, Lisboa

Plaats een reactie