Reisadvies Lissabon – COVID-19

Als het aan de meeste Zuid-Europese vakantielanden ligt, dan zijn we meer dan welkom. Maar hoe veilig is de huidige situatie op dit moment? Wij zetten de belangrijkste feiten voor Portugal op een rij.

UPDATE 👇

9 JULI 2021: Helaas zijn het aantal besmettingen in Lissabon de laatste weken erg opgelopen. Het gebied random Lissabon heeft op dit moment de kleurcode oranje. Dit betekent dat reizen alleen toegestaan is als dit noodzakelijk is. Het aantal oplopend besmettingen heeft gezorgd voor nieuwe coronamaatregelen. Het gaat om de volgende maatregelen:

 • Avondklok van 23.00 uur tot 05.00 uur;
 • Maximale groepsgrootte van zes personen.

Wil je Lissabon toch bezoeken ondanks dit advies? Je hebt een negatieve PCR-test nodig (niet ouder dan 72 uur), een Digitaal Corona Certificaat of een stempel in het gele vaccinatieboekje. Gebruik ook de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor een goede voorbereiding.

22 MEI 2021: Goed nieuws! Op dit moment kleurt heel Portugal (inclusief Lissabon) code geel! Dat betekent dat je niet in quarantaine hoeft wanneer je naar Lissabon reist. Wel is het op dit moment nog nodig om een negatieve PCR test* te overleggen wanneer je naar Lissabon reist met het vliegtuig (afgenomen maximaal 72 uur voordat je in het vliegtuig stapt). Nog geen hotel gevonden? Boek een hotel via Booking of plan je vlucht via onderstaand formulier!

*kinderen jonger dan 24 maanden hoeven dit niet te doen!

Op de website van ANWB vind je het meest actuele reisadvies naar Lissabon.

Zolang het corona virus onder ons is, zijn er verhoogde risico’s verbonden aan reizen naar het buitenland. Helaas ligt Portugal niet direct naast de deur. De meeste toeristen zijn daarom afhankelijk van de vliegtuigmaatschappijen. Als toerist kunt je voor een (vlieg)reis naar Lissabon het beste contact opnemen met de vliegtuigmaatschappij. Reizen met de auto naar Lissabon kon/kan alleen als je een Portugees paspoort of een verblijfsvergunning hebt.

Over het algemeen is Portugal een land dat gematigd getroffen is door het virus. Dit is anders bij buurtland Spanje. Hier greep Corona veel harder om zich heen waardoor er duizenden mensen stierven. Wij houden de ontwikkelingen voor Portugal nauwlettend in de gaten en werken deze blog bij als er meer duidelijkheid is.

reisadvies Lissabon

Coronamaatregelen reisadvies Lissabon

Indien het mogelijk is om naar Lissabon te reizen, dien je aan de volgende maatregelen te houden. Deze kunnen afwijken van de Nederlandse maatregelen. Het is belangrijk om de regels goed door te lezen en je hier ook echt aan te houden.

 • Houd 2 meter afstand van elkaar.
 • Een mondkapje is verplicht in de supermarkt, in het openbaar vervoer en in andere publieke ruimtes.
 • Restaurants zijn tot 22.30 geopend. De helft van de zitplekken zijn gevuld.
 • De stranden zijn geopend. Met groene, gele en rode bordjes wordt de drukte op het strand aangegeven.
 • Neem contact op met de verblijfsaccommodatie die je geboekt hebt. Vraag naar de extra maatregelen tijden je verblijf in Lissabon. Hotels en andere accommodaties moeten aan bepaalde veiligheidsregels voldoen om open te mogen.
 • Er is geen avondklok meer in Lissabon.
 • De meeste bezienswaardigheden zijn geopend. Bij de meeste is het wel verplicht om te reserveren en een mondkapje te dragen. Bezoek de website van de specifieke bezienswaardigheid en bekijk de maatregelen die van toepassing zijn.
 • Een boete voor het niet-naleven van de regels kan oplopen tot 500 euro per persoon.
 • De landsgrenzen met Spanje zijn sinds 1 mei 2021 weer geopend.

Slimme tips voor reisadvies Lissabon

 • Zorg ervoor dat thuisblijvers op de hoogte zijn van je vertrek naar Portugal.
 • Zorg voor een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Je verbaast je over het aantal reizigers die op het vliegveld geweigerd worden omdat ze geen geldige reispapieren in hun bezit hebben.
 • Zorg voor de juiste verzekeringen zoals een reis- en annuleringsverzekering.
 • Houd het nieuws omtrent reizen naar Portugal goed in de gaten.

Wat te doen bij goede vooruitzichten?

Als je van plan deze zomer naar Lissabon te reizen, dan is dat goed nieuws! Na deze rare tijd kijk je vast uit naar een stedentrip! Wij raden om je stedentrip goed voor te bereiden en je in te lezen en de bovenstaande maatregelen. Ondanks dit, blijft Lissabon een van de mooiste steden van Zuid-Europa! Gratis activiteiten die je in ieder geval kunt ondernemen is een wandeling door de historische wijk Alfama, relaxen aan de Taag in Cais de Sodré en prachtige street art spotten in LX Factory.