Reisadvies Lissabon – COVID-19

Als het aan sommige Zuid-Europese vakantielanden ligt, zijn we meer dan welkom. Maar hoe veilig is de huidige situatie op dit moment? Wij zetten de belangrijkste feiten voor Portugal op een rij.

UPDATE 👇

Laten we meteen duidelijkheid scheppen. Zolang het corona virus onder ons is, zijn er verhoogde risico’s verbonden aan reizen naar het buitenland. De Portugese autoriteiten hebben de maatregelen vanaf 15 juni 2020 versoepeld. Het reisadvies is van ‘oranje’ naar ‘geel’ gegaan. De verwachting was dat Portugal 1 juli weer open ging voor toeristen. Helaas ligt Portugal niet direct naast de deur. De meeste toeristen waren daarom afhankelijk van de vliegtuigmaatschappijen. Toeristen konden voor hun (vlieg)reis naar Lissabon het beste contact opnemen met de vliegtuigmaatschappij. Reizen met de auto naar Portugal kon/kan alleen als je een Portugees paspoort of een verblijfsvergunning hebt.

Over het algemeen is Portugal een land dat gematigd getroffen is door het virus. Dit is anders bij buurtland Spanje. Hier greep Corona veel harder om zich heen waardoor er duizenden mensen stierven. Wij houden de ontwikkelingen voor Portugal nauwlettend in de gaten en werken deze blog bij als er meer duidelijkheid is.

UPDATE 15 september: Nog steeds kleurt Lissabon oranje. Dat betekent dat geacht wordt enkel noodzakelijke reizen te maken naar de stad. Wanneer u besluit om naar Lissabon te gaan wordt aangeraden om bij terugkomst 10 dagen in quarantaine te gaan.

UPDATE 23 december 2020: Lissabon kleurt net als de rest van Portugal nog steeds oranje. Er is een avondklok ingesteld op doordeweekse dagen van 23.00 uur tot 05.00. In het weekend moet men tussen 13.00 uur en 05.00 uur thuisblijven. Wil je reizen naar Madeira of Azoren? Dan heb je een negatieve corona test nodig (niet ouder dan 72 uur).

Op de website van ANWB vind je het meest actuele reisadvies naar Lissabon.

reisadvies Lissabon

Corona maatregelen reisadvies Lissabon

Indien het mogelijk is om naar Lissabon te reizen, dien je aan de volgende maatregelen te houden. Deze kunnen afwijken van de Nederlandse maatregelen. Het is belangrijk om de regels goed door te lezen en je hier ook echt aan te houden.

 • Houd 2 meter afstand van elkaar
 • Een mondkapje is verplicht in de supermarkt, in het openbaar vervoer en in andere publieke ruimtes
 • Restaurants zijn tot 23.00 geopend. De helft van de zitplekken zijn gevuld.
 • De stranden zijn geopend maar bieden een beperkt aantal plekken aan.
 • Neem contact op met de verblijfsaccommodatie die je geboekt hebt. Vraag naar de extra maatregelen tijden je verblijf in Lissabon. Hotels en andere accommodaties moeten aan bepaalde veiligheidsregels voldoen om open te mogen.
 • De meeste bezienswaardigheden zijn geopend. Bij de meeste is het wel verplicht om te reserveren en een mondkapje te dragen. Bezoek de website van de specifieke bezienswaardigheid en bekijk de maatregelen die van toepassing zijn.
 • Een boete voor het niet-naleven van de regels kan oplopen tot 500 euro per persoon.

Slimme tips voor reisadvies Lissabon

 • Zorg ervoor dat thuisblijvers op de hoogte zijn van je vertrek naar Portugal.
 • Zorg voor een geldig paspoort of identiteitsbewijs. Je verbaast je over het aantal reizigers die op het vliegveld geweigerd worden omdat ze geen geldige reispapieren in hun bezit hebben.
 • Zorg voor de juiste verzekeringen zoals een reis- en annuleringsverzekering.
 • Houd het nieuws omtrent reizen naar Portugal goed in de gaten.

Wat te doen bij goede vooruitzichten?

Als je van plan deze zomer naar Lissabon te reizen, dan is dat goed nieuws! Na deze rare tijd kijk je vast uit naar een stedentrip! Wij raden om je stedentrip goed voor te bereiden en je in te lezen en de bovenstaande maatregelen. Ondanks dit, blijft Lissabon een van de mooiste steden van Zuid-Europa! Gratis activiteiten die je in ieder geval kunt ondernemen is een wandeling door de historische wijk Alfama, relaxen aan de Taag in Cais de Sodré en prachtige street art spotten. Street art vind je door de hele stad.