Lisboa Card

Net als veel grote steden heeft ook Lissabon een kortingskaart. De Lisboa Card is verkrijgbaar voor 24, 48 of 72 uur en geeft onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer. Erg handig als je voor korte tijd in Lissabon bent of als je een dag cultuur wilt snuiven.

De Lisboa Card kan je aardig wat voordelen opleveren. Zo kun je gratis naar tientallen musea en monumenten bezoeken, reis je gratis met het openbaar vervoer door Lissabon en ontloop je lange wachtrijen bij populaire bezienswaardigheden. Torre de Bélem, het klooster Mosteiro dos Jerónimos en het nationale Pantheon zijn bijvoorbeeld helemaal gratis te bezoeken. Daarnaast zijn er ook meer dan 30 restaurants aangesloten. Hier krijg je tot 20% korting met de Lisboa Card.

Wat kost een Lisboa Card?

De Lisboa Card is verkrijgbaar voor 24, 48 en 72 uur. Een kaart voor 24 uur kost €17,-, een van 48 uur €27,- en die van 72 uur €33,50. Openbaar vervoer is inbegrepen inclusief de trein naar Sintra. Dit is een pittoresk badplaatje vlakbij Lissabon.

Het is belangrijk om te weten dat de kaart tot 3 maanden na aanschaf geldig is. De kaart wordt pas geactiveerd als je hem voor het eerst gebruikt. Ophaalpunten voor de Lisboa Card: Luchthaven, Praça dos Restauradores, Praça do Comércio. Als je de kaart online besteld dien je de voucher uit de mail te printen en deze af te geven bij een ophaalpunt.