5x gratis activiteiten in Lissabon

Lissabon is een van de meest budgetvriendelijke steden van Europa. Om het prachtige Lissabon te ontdekken hoef je helemaal niet telkens je portemonnee te trekken! Wil jij Lissabon beleven voor maar een paar euro of zelfs helemaal gratis? Hier zijn 5 goedkope activiteiten die je kunt doen in Lissabon.

1 Gratis activiteit: uitzichtpunten

Uitzichtpunten (miradouros) zijn in de meeste gevallen gratis te bezoeken, zo ook in Lissabon. De stad is gebouwd op zeven heuvels dus er is veel hoogteverschil. Vanaf verschillende pleinen heb je een prachtig uitzicht over de binnenstad beneden. Vaak zijn op deze uitzichtpunten, bankjes neergezet. Als je je eigen drinken en hapjes meeneemt kun je gratis genieten van het uitzicht.

gratis activiten in Lissabon

2 (Sé) Kathedraal van Lissabon

De kathedraal van Lissabon in de wijk Alfama is gratis te bezoeken. Vooral als je geïnteresseerd bent in architectuur is de Sé Kathedraal van Lissabon iets wat je niet mag missen. Als je een wandeling door de enorme kathedraal maakt, zie je architectuur uit de romaanse, gotische en barokperiode. De kathedraal werd in de twaalfde eeuw gebouwd op de resten van een moskee.

gratis activiteiten in lissabon

3 Bezoek de LX Factory

Verborgen onder de Ponte 25 de Abril ligt het hippe industriële ministadje LX Factory, waar menig kunstliefhebber zijn hart kan ophalen. Het is een oud fabrieksterrein dat is omgetoverd in een culturele spot die je zeker niet mag missen. Naast alle kunstateliers die er te vinden zijn, is het terrein zelf al moeite waard om te verkennen. Op iedere hoek van de straat vind je prachtige graffiti kunstwerken en street-art.

gratis activiteiten in Lissabon

4 Genieten aan de Taag

Lissabon strekt zich uit langs de Taag. Langs deze mooie rivier zijn dan ook genoeg activiteiten te doen, helemaal gratis! Wandel bijvoorbeeld vanaf Belém over de rivierpromenade richting de verdedigingstoren Torre de Belém. Ook het stuk aan de Taag wat grens aan de Praça do Commércio is altijd gezellig druk. Vooral in de warme zomermaanden is het goed vertoeven langs de Taag. De rivier zorgt dan voor de nodige verkoeling.

gratis activiteiten in Lissabon

5 Bezoek de markt

Iedere dag zijn er op verschillende plekken in de stad markten te vinden. Op deze lokale markten kun je de authentieke Portugese sfeer proeven en genieten van een goddelijke lekkernijen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om rond te struinen over de marken en te kijken naar alle producten die worden aangeboden. De bekendste markten in Lissabon zijn Mercado da Ribeira, Feira da Ladra en de Mercado do Campo de Ourique.

gratis activiteiten in Lissabon

Plaats een reactie